ÖNCE KENDİ HASTANENİ DENETİMDEN GEÇİRT

ÖNCE KENDİ HASTANENİ DENETİMDEN GEÇİRT

Aydın Büyükşehir Belediyesinin iş sağlığı ve güvenliği şartlarının araştırılması gerektiğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz aynı hassasiyeti sahibi olduğu özel hastane konusunda göstermiyor.

Gerçek Gazetesi

Söke'de faaliyet gösteren ve ortağı olduğu özel hastanenin Sağlık Yönetmeliği'ne uymadığı iddia ediliyor. Hasta ve hasta yakınları tarafından sosyal medya üzerinden eleştirilere maruz kalan özel hastanenin denetlenmesi isteniyor.Metin Yavuz'un Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden önce sahibi olduğu özel hastanenin denetimden geçmesini istmesi gerektiği belirtiliyor.

Metin Yavuz'un sahibi olduğu Özel Hastane Yönetiminin Sağlık Yönetmenliği'ne uymadığı ve fiyatların kontrol edilmesi gerektiği konusunda çok şikayet var.Özel hastanelerin Türkiye genelinde SGK'yı dolandırdığı ve yeterli denetimlerin yapılmadığını belirten bir hasta yakını; "Hastamız saat 17:00 civarı taburcu olmasına rağmen hasta dosyası ertesi gün sabah 08:00 kadar düzenlenip, hastanın sözde kontrolleri yapılmış gibi gösterilmiştir. Formlar doldurulmuş ve kaşe ile imzalanmıştır. Formlar eksiksiz olarak doldurulmuştur. Şikayetçi olunca ismini hatırlamadığım bir doktor 'size indirim yapalım' demiştir. Daha sonra müdür beyle görüşülmüştür. Lakin tatmin edici cevap alamadım. Sorunumuz şudur; Yatışı olmamış bir hasta sanki yatmış gibi gösterilmiştir. Bir de kontrolleri yapılmış gibi gösterilmiş ve evrak düzenlemesi yapmıştır. Bu evraklarda komple doldurulmuştur. Üzerine kaşe basılmış ve imzalamıştır. Evrakların daha sonra düzenlenme gibi şansı yoktur. Çünkü komple doldurulduğu için ne işaretlenecek yer ne de yazı yazılacak yer kalmamıştır. Gerekli evrak görseli elimde mevcuttur" sözleriyle usulsüzlüğü dile getirdi.


Yüksek fiyat alındığını iddia eden hasta yakını da "Sağlık güvencesi olmayan hastamızdan acil serviste 450.00 lira ücret aldılar. Çok uçuk bir rakam. Bu ücret sadece muayene içindi. Tahlil veya röntgen isterlerse onlar kaç para olacak onu da bilmiyoruz. Bu yapılan tam anlamı ile adam yanıltmaktır. Yaptıkları tek şey de serum takıp bir üroloji uzmanına görünün demek oldu." şeklinde tepki gösterdi. Bir başka hasta yakını da "Acil önü sigara dumanından geçilmiyor. Bu ne? Burası acil servis girişi." şeklinde tepki gösterdi.Tedavi sonrası mağdur olan bir hasta ise; "14 Haziran günü özel hastaneye gittim. Tahlil ve MR sonuçlarından sonra, kas gevşetici jel, iki tane ağrı kesici kas gevşetici hap ve antibiyotik yazıp gönderdiler. Ha bir de sağ olsunlar bu kadar ağır ilaçtan sonra midesi delinmesin diye mide koruyucu yazmayı da ihmal etmemişler. Dinlen geçecek denildi. Yahu ben 2013’den beri bu spazmı çekiyorum. Sorun ne? Ne sebebiyle bana bu ilaçlar yazıldı hâlâ bilmesem de ilaçları kullanmaya başladığımın 3. günü bir mide bulantısı, bir halsizlik, bir çarpıntı ve nefes darlığı sebebiyle başka bir hastaneye kaldırıldım. Cildimdeki kurdeşen, uçuk, mantar ve iltihaplı ödemleri saymıyorum bile. Hele saçma sapan gördüğüm halüsinasyonlar. Kafayı yedim sandım. Meğer ilaç alerjisiymiş. Tedavim başka bir hastanede devam etti. Belimi geçtim artık cildim, ruh halim ve kan değerlerim yerlerde" diyerek yaşadıklarını dile getirdi.


Milletvekilinin özel hastanesinin denetlenmesi halinde SGK tarafından para cezası ödemek zorunda kalabileceği sanılıyor.Vatandaşlar Yavuz'a "Sen önce kendi hastaneni denetlettir. Bakarsın para cezası alırsın ve bu şekilde devlete katkın olur" diyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.