Önderimizi Anıyoruz

Önderimizi Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk'ü bugün ölümsüzlüğe ulaşmasının 69'uncu yılında şükran ve gururla bir kez daha anıyoruz.

Arif Akçay
Gerçek (haber)
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk'ü bugün ölümsüzlüğe ulaşmasının 69'uncu yılında şükran ve gururla bir kez daha anıyoruz.
1881 yılında Selanik'te doğan ünlü deha Atatürk, ulusumuzun ve ülkemizin kurtuluşu yolunda verilen ulusal bağımsızlık savaşımızın ve Türkiye Cumhuriyeti'mizin kuruluşunun ba şmimarı olmuştu. 29 Ekim 1923 yılında Cumhuriyeti ilan etmesinin ardından birbiri ardına yaptığı devrimlerle ulusumuzu ve ülkemizi bağımsız, çağdaş, laik nadir devletler arasında yerini almasını sağlamıştı. 10 Kasım 1938'de saat 09.05'te ölümüyle, adını tarihin altın sayfalarına yazdırarak ÖLÜMSÜZLEŞEN büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bugün sadece Türk ulusu olarak değil, O'nu anlayabilen dünyadaki tüm bireyler olarak bir kez daha saygıyla anacağız.
Söke'deki anma programı saat 08.30'da kurum ve kuruluş temsilcilerinin Cumhuriyet Alanında toplanmasıyla başlayacak. Protokol sırasına göre çelenkler sırasıyla Atatürk Anıtı'na sunulacak. Saat 09.05'te çalınan sirenlerle iki dakikalık saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı'mız okunduktan sonra ilk tören sona erecek. Salon programı ise, saat 10.00'dan itibaren Söke Lisesi salonunda yapılacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasından sonra, Söke Lisesi Müdürü Bekir Ceyhan ile Söke Ganizon Komutanı Topçu Kurmay Albay İlker Koçak birer konuşma yapacaklar. Program, öğrencilerin okuyacağı şiirlerve Atatürk oratoryosunun sunulmasıyla sona erecek. Ayrıca her okul bünyesinde çeşitli anma programları gerçekleştirilirken, yarın 09.00-17.00 saatleri arasında Söke Lisesi tarafından her yaş grubunun katılabileceği "Atatürk'ü Anma Satranç Turnuvası" Aydın İl Birinciliği düzenlenecek. 17 Kasım Cumartesi günü ise, Söke İlçe İzci Kurulu Özbeyyeniköy-Ovacalı-Akçakonak arasında "Atatürk'ün İzinde Dağ Yürüyüşü" programını tüm izcilerin katılımıyla gerçekleştirmeyi planlıyor.

Vali Mustafa Malay, “Atatürk Türk Ulusu’nun kalbinde daima yaşayacak”
Türkiye Cumhuriyeti'mizin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 69'uncu yıldönümü dolayısıyla Aydın Valisi Mustafa Malay bir mesaj yayınladı. Vali Malay mesajında özetle; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk 69 yıl önce aramızdan ayrıldı. Ancak Türk ulusunun kalbinde ebediyen yaşamaya devam edecektir. Yüce önder Mustafa Kemal Atatürk, kendisini milletine adamış bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm engellere direnmiş bir liderdir. Devrimleriyle geçtiğimiz yüzyıla yön veren dünya liderlerinden biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'aramızdan ayrılışının 69. yıldönümünde saygı, şükran ve rahmetle anıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.