OPERASYON İDDİALARININ SAHİBİ METİN CAN...

OPERASYON İDDİALARININ SAHİBİ METİN CAN...

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ile de operasyon yapılacağı bilgisini paylaşmışlar

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne İçişleri Bakanlığı izniyle operasyon yapılacağı iddiaları Aydın'da kriz yarattı.

İDDİA CHP VE VALİLİK ARASINDA GERGİNLİĞE NEDEN OLDU

Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın bir gazeteciyle paylaştığı iddia edilen operasyon söylentisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Aydın Valiliği arasında adeta soğuk rüzgarlar esmesine neden oldu. Aydın BŞB'ye operasyon yapılacağı iddiasını ortaya atan gazetecinin de Haber MC ve Aydın Gündem internet sitelerinde yazıları yayınlanan Metin Can olduğu anlaşıldı. Vali Ayyıldız'dan veya herhangi bir Valilik görevlisinden edindiği sanılan bilgiyi ulu orta konuşan Metin Can Aydın kamuoyununun gündemini oluştururken, Valilik ve CHP arasında krize neden oldu. Metin Can ve birlikte hareket ettiği basın mensubu arkadaşlarının CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ile de operasyon yapılacağı bilgisini paylaştıkları biliniyor. Şimdilik sessizliğini koruyan CHP İl Başkanı Saatçı'nın gelişmeleri yakinen takip ettiği ve CHP Genel Merkezi'ne rapor vermeye hazırlandığı biliniyor.

BİLGİYİ VALİ Mİ YOKSA BİR VALİLİK GÖREVLİSİ Mİ  VERDİ?

Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve Valilik Basın Danışmanı Bekir Aygül ile samimi olduğu bilinen Metin Can'ın bu bilgiyi kimden edindiği çok merak ediliyor. Vali Ayyıldız ile çok iyi dost olduklarını her fırsatta ballandıra, ballandıra özellikle de meslektaşlarına anlatan Metin Can, konu hakkında sessizliğe büründü. Konu hakkında ağzını bıçak açmayan Metin Can'ın operasyon bilgisini yakın arkadaşı Bekir Aygül'den öğrenmiş olabileceği de tahmin ediliyor. Can'ın Valilik Danışmanı Aygül'den edindiği bu bilgiyi çevresine hava atmak için Vali Ayyıldız'dan öğrendiği bir bilgiymiş gibi anlatmış olabileceği de varsayımlar arasında. 

İDDİA SİYASİ ORTAMI DA GERDİ

Aydın Valiliği'nden hiçbir açıklama yapılmaması ise tepkilere neden oluyor. AK Parti Aydın Milletvekili Sadık Atay'ın, Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin ödül töreninde gazetecilerin bu konudaki sorularını cevaplarken, operasyon iddialarını doğrular yönde konuşması da CHP Aydın İl Örgütü'nü harekete geçirdi. CHP Aydın Milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ve Fatih Atay olaya tepki gösterdiler. Milletvekilleri yaptıkları açıklamalarında, Vali Ayyıldız'ın kamuoyunu aydınlatmasını istediler.
Metin Can tarafından Aydın Valisi kaynak gösterilerek ortaya atılan operasyon iddiasıyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde siyaset arenasında neler yaşanacağı da merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.