Orman, “Beşiktaş hainlerinin kökünü kazıyacağız”

Orman, “Beşiktaş hainlerinin kökünü kazıyacağız”

Orman, “Beşiktaş hainlerinin kökünü kazıyacağız”

█Gerçek Gazetesi
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş"ın 8 sezonda 24 kez sahasının kapatıldığını belirterek, “Beşiktaşlı falan değil, bunlar Beşiktaş hainleridir. Yeni stat ile birlikte bunların kökünü kazıyacağız” dedi.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Adnan Menderes Üniversitesi ve Aydın Beşiktaşlılar Derneği"nin düzenlediği "Toplumsal Değişim ve Gelişimde Takım Taraftarlığının Rolü, Taraftarlık Bilinci ve Spor Yönetimi" konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Başkan Orman'a Danışmanı Barbaros Yarkın, ADÜ BESYO Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Ali Güreş, Yöneticilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Reşat Kartal eşlik etti. TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, ADÜ Rektör Yardımcısı Ali Belge, Aydın Beşiktaşlılar Derneği Başkanı İbrahim Pehlivan, ADÜ öğrencileri ve Beşiktaş taraftarları izledi.
Böylesine etkinliklerle halka bir araya gelmeye nem verdiğini belirten Fikret Orman, “Beşiktaşlılık mütevaziliktir, Beşiktaşlılık hava atmamaktır, kimseyle kavga etmeden işini yapmaktır. Haktır, şerefiyle oynamak ve hakkınla kazanmaktır. Bizim birçok özelliğimiz var diğer camialarda olmayan şeylerdir bunlar” diye konuştu.
Fernandes ve Almeida"yla devam etmek istediklerini ancak bu oyuncularında kalmayı kendilerinden daha fazla istemesi gerektiğini kaydeden Orman, “Bizi isteyen oyuncularla devam edeceğiz. Bu oyuncularımızla ilgili tavrımızı daha önce söyledik. Devam etmek istiyoruz ancak aynı istek ve arzuyu onlarda da gördüğümüz anda sözleşmeleri imzalayacağız. Görmezsek imzalamayacağım” şeklinde konuştu.
Göreve geldiklerinde Beşiktaş"ın sattığı forma adetinin 55 bin olduğuna dikkat çeken Orman, ikinci senede 200 bin adete ulaştıklarını anımsattı. Bunun yaklaşık 135 bin adedinin Beşiktaş mağazalarından satıldığını açıklayan Orman, şunları söyledi:
“Bu gün itibariyle sadece kendi mağazalarımızdaki satış miktarı 135 bini geçti. Bu senedeki satış hedefimiz 300 binin üzerindedir. 2 yıl içinde yüzde 500 gibi bir artış sağlamışız. Halk aynı halk, aynı taraftarlar ve önceki dönemlerdeki gibi sansasyon transferlerde yapmıyoruz. İnsanlar kandırılmadığı sürece ve verdiği paranın doğru yere harcandığını gördüğü sürece daha fazla destek veriyorlar ve güveniyorlar. Wodafone anlaşması yaklaşık 150 milyon dolar civarında bir anlaşma. Çok yakında Beşiktaş kamuoyu buna benzer anlaşmaların imzalandığını görecek. Bunlar bize ve camiamıza olan güvenin göstergesidir. Bizim aldığımızdaki Beşiktaş"ı stadın bitimiyle birlikte 3 katı bir bütçeye taşıyacağız.”
Kaptan İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk"e verilen cezanın sezon ortasına kadar devam edeceğini beyan eden Orman, sözlerine şöyle devam etti:
“Takım kaptanımızın bu işin içinde olması nedeniyle bizim için önemli bir konu. Beşiktaş temsil eden kişiler bunlar sporcularımız, çalışanlarımız veya yöneticilerimiz her kim olursa Beşiktaşlılık çizgisine kamuoyu önünde zarar verirse Beşiktaş bu duruma kayıtsız kalamaz. Bir olaya taviz verirseniz bu taviz başka tavizleri beraberinde getirir. Bu da sizi en sonunda bambaşka noktaya getirir. Önder Özen ve Sleven Bilic"in bize verdiği raporu yönetim kurulumuz değerlendirdi ve bir karar verdi. Bu karar sezon ortasına kadar devam edecek bir karardır. Süresi bittiğinde tekrar değerlendirilecek bende en az sporcularımız kadar üzgünüm ancak Beşiktaş"ı yönetmek hissi konularla alakalı karar vermek değil, Beşiktaş kuralları ve çizgisiyle karar vermek gerekir. Ve bizde onun gereğini yapıyoruz. Maalesef bu konuda yapacak bir şey yok.”
Beşiktaş-Galatasaray derbisinin ardından taraftarlara yönelik düzenlen operasyonla ilgili soruyu cevaplandıran Orman, spora siyasetin karıştırılmaması gerektiğini savundu.
Buna rağmen zaman zaman istenmeyen olayların yaşandığına işaret eden Orman, bunu engellemek için yönetim ve güvenlik güçlerinin üzerine düşeni yapmaya çalıştığını ifade etti. Orman, sözlerine şöyle devam etti: “Bu işten en büyük zararı Beşiktaş gördü. Son 8 sezonda 24 defa stadımız kapatılmıştır. Bir sezonda sahanızda 17 maç oynadığınız düşünürseniz; 8 sezonda bir buçuk sezon sahanızda maç oynayamamışsınız. Çok yüksek bir oran. Bunu "Büyük taraftarımız" gibi söylemlerle geçiştirmemiz mümkün değil. Buna sebep olanlar Beşiktaşlı falan değil, bunlar Beşiktaş hainleridir. Bunları engelleyeceğiz ve aramızda tutmayacağız. Bunları asla popilerizm uygulamayacağız. Bunlar iyi Beşiktaşlı değil diyeceğiz. Bunların bizim aramızda yeri yok. Siz hiç merak etmeyin; yeni stat ile birlikte bunların kökünü kazıyacağız.”
Panele katılan bir dernek üyesinin Slaven Bilic ve Önder Özen ikilisine sahip çıkılması talebini değerlendiren Orman, “Futbol takımında biz çok fazla işin içerisinde değiliz. Tamamen onlar götürüyorlar. İnşallah da uzun dönem götürecekler. Ama başarısız bile olsalar değil, başarılı olacaklar; merak etmeyin” diye cevap verdi.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.