Örnek bağışı gölgelemeye çalışıyorlar

 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun eşi Ercan Çerçioğlu bir bağışta bulundu yer yerinden oynadı. Yanlış okumadınız, ‘’bağışta bulundu’’ yazdım.

Hem de öyle böyle bir bağış değil.

 Dudak uçuklatacak cinsten bir bağış.

Kıskandıran bir bağış.

Bu örnek bağış birilerini fena rahatsız etti. Çünkü siyasi malzeme olarak kullandıkları bir konuda gol yediler. 

Hatırlarsanız 30 Mart yerel seçimleri öncesi Özlem Çerçioğlu’na karşı siyasi malzeme yapılan bir arsa vardı. Bu arsa Başkan Çerçioğlu’nun ailesine aitti ve bu arsanın bulunduğu bölgede belediye tarafından Aydın’ın çehresini değiştirecek çok güzel bir proje düşünülüyordu. Işıklı mahallesinde, 1000 dönüm alan içerisinde yapılacak olan projenin adı da “Işıklı Doğal Yaşam ve Tema Parkı” olarak belirlenmişti.

Bu projenin içinde neler yoktu ki.

Doğal göletlerden tutun da, botanik parklar, hayvanat bahçesi, amatör spor kulüplerine tesis edilecek spor kompleksleri, eğlence ve gezi parkları, binicilik, paten pisti, bowling salonu, piknik alanları, hobi bahçeleri, aquapark, el sanatları pazarı, zeybek ve milli mücadele müzesi, 3 bin kişilik açık hava amfi tiyatro vs. vs… 

Aydın’a yapılması düşünülen bu proje  halkı heyecanlandırırken, fincancı katırlarını ürkütüyor. Başkan Çerçioğlu’nun siyasi rakiplerini tedirgin ediyor. Çerçioğlu ailesinin alkışlanacak bağışı ne yazık ki, siyasi malzeme olarak kullanılmak isteniyor.

Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı olan Ercan Çerçioğlu, bu arsanın siyasi malzeme olarak kullanılmasına fırsat vermemek için bu anlamlı bağışa imza attı. Eşi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun bu arsa yüzünden sıkıntıya düşmesini istemediği için “Işıklı Doğal Yaşam ve Tema Parkı” alanı içerisinde kalan kendisine ait 25 Bin Metrekarelik arsayı bağışlama kararı aldı.

Başkan Özlem Çerçioğlu bu önemli bağışı Ağustos ayı belediye meclis toplantısında açıkladı. Ercan Çerçioğlu’nun imzasının bulunduğu resmi yazıyı bilgi amaçlı meclis salonunda okuttu. Örnek davranış taktir göreceğine MHP’li meclis üyelerinden eleştiri aldı. Bu arsadan zamanında toprak alındığı için 1,5 metreyi bulan çukurlar oluştuğu ve bu çukurların kapatılması gerektiği belirtildi. Başkan Çerçioğlu bunun mümkün olmadığını resmi belgelerle açıkladı. Başkan Çerçioğlu; hem  21/11/2011 tarihli Aydın İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün hem de 20/10/2011 tarihli Muğla İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün yazılarını bana da verdi.

Bu yazıların sonuç bölümünde Başkan Çerçioğlu’nun da dediği gibi; ‘’…Proje sahası yazışmada tarım alanı olarak belirtilmiş olmasına rağmen yapılan incelemede proje sahasında çeşitli büyüklüklerde sulak alanların olduğu tespit edilmiştir…

…Yağmur suyunun dolması ile oluşmuş yapay sulak alanlar olduğu anlaşılmıştır…

…Doğal yaşam parkı olarak planlanan sahadaki yapay sulak alanların, doğal yapıları bozulmadan rekreasyon amaçlı kullanılmasında mevzuata göre sakınca bulunmamaktadır…

…bu sahanın tarla olarak belirtilmesine rağmen 5.0 Ha. Kısmının sazlık sulak alan olduğu ve burayı Sakar Meke su kuşlarının kullandığı tespit edilmiştir…

…sulak alanı başka kuşlar olmak üzere çeşitli yaban hayvanlarının kullandığı, Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği değişik 7. maddeye göre ’’sulak alanlarda hiçbir faaliyete ve yapılaşmaya izin verilmeyeceği’’ hüküm altına alınmıştır…

Görüldüğü gibi; devlet kurumlarının 2011 tarihli resmi yazıları açık ve nettir. MHP’li meclis üyelerinin meclis toplantısı esnasındaki ve AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem’in sosyal medyadaki eleştirileri yersizdir. Hem MHP’liler hem de Mehmet Erdem geçmiş tarihlerde toprak almak suretiyle oluşan çukurların doldurulmasını istiyorlar. İyi de Devlet kurumlarının yazışmalarından ve aldıkları kararda görüldüğü gibi; sulak alanlarda hiçbir faaliyete ve yapılaşmaya izin verilmeyeceği hüküm altına alınmış.

Hal böyleyken muhalefetin bu işi nasıl yapmayı düşündüğünü doğrusu merak ediyorum. Amaç üzüm yemek olmadığı ortada. Kusura bakmayın ama Aydın halkı da böyle bir konuda bağcıyı size dövdürtmez.

Başkan Çerçioğlu, bazı MHP’li meclis üyelerinin bu yöndeki taleplerini ‘’Canlı yaşamı var. Sulak alan olduğu için çivi bile çakamayız. Siz 2010 yılından önceki belgelere bakıyorsunuz. Benim elimde 2011 yılında alınmış kararlar var’’ diyerek ve belgeleri de elinde sallayarak muhalefeti adeta mat etti.

Başkan Çerçioğlu, MHP’li meclis üyelerinin yanılgı içerisinde olduklarını belgelerle kanıtladı. Anlaşılan o ki, muhalefet dersini iyi çalışmamış. Muhalefet Devlet kurumlarının bu alan hakkında almış olduğu kararlardan ve 2011 tarihli resmi yazılardan bi haber. Muhalefet için düştükleri bu durum hiç hoş değil. 

Başkan Çerçioğlu, bu alandaki toprak alarak oluşan çukurlar konusunda ailesinin ima yoluyla suçlanmasına ise, ‘’Benim ailem oradan bir kepçe toprak almamıştır. Bu iddianızı ispatlamazsanız namertsiniz!’’ diyerek tepki gösterdi.

Görüyorsunuz değil mi!!!

Çerçioğlu ailesi örnek bağış nedeniyle alkış beklerken tu kaka yapılıyor. Rencide edici imalarda bulunuluyor. Çok yazık.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın özellikle meclis toplantısı bittikten sonra yani Başkan Çerçioğlu salondan ayrıldıktan sonra açıklamalarda bulundu. CHP’li meclis üyelerinden ve özellikle de AK Partili meclis üyelerinden destek istedi.  ‘’Böyle giderse bu meclis dağılır’’ tehdidinde bulundu. En çok dikkatimi çeken çıkışı ise; ‘’Başkan Çerçioğlu tapuyu getirsin görelim. Ondan sonra hepimiz destek veririz’’ şeklinde oldu.

Bu çıkıştan da şunu anladım!

Böyle bir bağış yapılmaz, yapılamaz. Kim 25 Bin Metrekarelik arsasını delikli bir kuruş almadan bağışlar. İnsanın deli olması gerekir.

Sayın Ümmet Akın’ın tapu devrini görelim çıkışının altında yatan gerçekte bu olsa gerek.

Kim malını bir kuruş almadan bağışlar? Doğrusu üzerinde durulması gereken bir soru! Bu sorunun cevabı elbette ki hayırsever vatandaşlardır. Çerçioğlu ailesi de bu özellikleriyle zaten biliniyor ve tanınıyorlar. 

Tabii ki bağış büyük ve anlamlı olunca dikkat çekiyor. İnanması güç oluyor.

İşte bu yüzden örnek bağış diyoruz ve Aydın’a kazandırılacak bu projeye ciddi bir katkı sağladıkları için Çerçioğlu ailesini taktir ediyoruz.

Başkan Çerçioğlu; eşi Ercan Çerçioğlu’nun 14/08/2014 tarihli bağış yazısının fotokopisini meclis toplantısı bittikten hemen sonra bana verdi. Gördüm ki, tapu gibi belge.

Bu arsanın sahibi siz olsaydınız böyle bir bağışa imza atmazdınız değil mi sayın Ümmet Akın…

Hep muhalefet, hep muhalefet olmaz. İşin inandırıcılığı olması için güzel işleri alkışlamayı da bilmeliyiz. 

Yoksa yalancı çobandan ne farkınız kalır.

Önceki ve Sonraki Yazılar