Ortakların, ortak isteği

Ortakların, ortak isteği

Ortaklar’da halkın ortak isteği ilçe statülüğü ve banka!

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Aydın’ın İlçe adayı beldeleri’nden Ortaklar’da yaprak kıpırdamıyor.
10 yıl öncesine kadar 4 banka şubesinin bulunduğu belde de bugün 1 şube dahi yok. Nüfusu ilçesinden büyük olan Atça gibi ilçe olmak isteyen Ortaklar, öncelikle banka şubesi ve hatta şubelerinin beldelerine kazandırılmasını istiyorlar. Aydın’ın ilçe adayı beldelerinden Bağarası ve Atça’dan sonra Ortaklar beldesi halkıyla görüştük. Halk, Ortaklar’ın ilçe olmayı yıllar önce hak ettiğini dikkat çekerlerken, “Ortaklar ilçe olursa Germencik küçülür korkusu var. Bu nedenle Ortaklar’ın bu isteği hep göz ardı ediliyor. Çünkü Ortaklar’ın iş sahası fazla, tüketim fazla, Organize Sanayi Bölgesi Ortaklar için çok büyük hamle olacak. İşte bu nedenle Ortaklar’ı Germencik’ten ayırmak istemiyorlar. Fakat biz iİlçe olmaya hazırız. Bir an öncede bankalarımızı geriye istiyoruz. Esnafımız elinde ve kasasında para tutmamak için Germencik’teki bankalara gidip-geliyor. Ortaklar’da 2 bin emeklimiz var. Emeklilerimizde maaşlarını Germencik’ten aldıkları için alışverişlerini de orada görüp geliyorlar. Sağolsun Ortaklar hattında çalışan minibüslerimiz de yolcuları evlerinin önüne kadar bıraktığı için bu durum halka cazip geliyor ve Ortaklar’da adeta yaprak kıpırdamıyor.
İzmir-Aydın otobanının açılmasıyla da çöp şişçilerimiz iş yapamaz hale geldi ve birçoğu da işyerini kapattı. Ortaklara yeni bir soluk gerekiyor.
Belediye Başkanımız Ümmet Akın öncülüğünde daha önce, “Bankamızı İstiyoruz” kampanyası düzenlenmişti. Fakat bir sonuca ulaşılamadı. Ortaklar kamu binaları ile ilçe olmaya hazır” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.