Ortekin, “Amatör Kulüplere sahip çıkılmalı”

Ortekin, “Amatör Kulüplere sahip çıkılmalı”

- AYDIN BELEDİYE BAŞKANI İLHAMİ ORTEKİN: - "ŞEHİR TAKIMLARININ İSKELETİNİ OLUŞTURAN BEŞ ALTI OYUNCUNUN MUTLAKA O KENTİN ÇOCUĞU OLMASI GEREKİYOR"

Gerçek Gazetesi
Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, bir şehri temsil eden futbol takımlarının başarılı olabilmesi için mutlaka takımın iskeletinin o kentin sporcularından oluşması gerektiğini belirtti. TFF 3.Lig 3. Grupta mücadele eden Aydınspor'un geldiği noktayı işaret eden Otekin, ''İlimizdeki amatör futbol kulüplerini destekleyerek Aydınspor'da oynayan Aydınlı futbolcu sayısı artırabiliriz'' dedi.
Belediye Başkanı İlhami Otekin yaptığı açıklamada, kentteki amatör futbol takımlarının gelişmesi için her türlü desteği yapmaya hazır olduklarını söyledi. Şehirleri temsil eden takımların iyi mücadele edebilmesi için o şehirdeki amatör takımların yetiştireceği oyuncuların büyük önem taşıdığını ifade eden Ortekin, şehir takımlarının iskeletini oluşturan beş altı oyuncunun mutlaka o kentin çocuğu olması gerektiğini beyan etti. Amatör ruh olmadan şehir takımlarının başarıya ulaşmasının çok zor olduğunu savunan Ortekin, "Aydınspor'da izlenen yanlış politikalar yüzünden takımdaki Aydınlı futbolcu sayısı azalmıştır. Bugün Aydınspor'un ilk on birinde en azından beş altı Aydınlı futbolcunun olması gerekir. Bunun için de amatör futbol kulüpleri desteklenerek Aydınspor'da oynayan Aydınlı futbolcu sayısı artırılabilir. Aydın'da 140 tane amatör futbol takımı var. Bu takılarda en ez iki üç bin futbolcu oynuyor. Bu çocuklar arasında binde birde mi iyi oyunsu yetişmez. Bu çocuklara şans verilmeli. Profesyonel oyuncular her maçın ardından, bir sonraki maçı düşünüyor. Takımda bu şehrin çocukları olsa, alınan her kötü sonuçtan bir pay çıkararak, takımın başarısı için dertlenir. Başarı olsa da kendi başarımız, kötü olursa da kendi başarısızlığımız olurdu. Böyle olsaydı ben inanıyorum ki Aydınspor'un durumu bundan daha kötü olmazdı'' diye konuştu.
Bir kurumsal çatı alında amatör kulüplerin faaliyete geçirilememesi halinde özlenen başarının gelmeyeceğine değinen İlhami Ortekin, yasalar gereği belediye olarak futbolcuların transfer ücretlerini karşılayamadıklarını açıkladı. Ortekin, bu nedenle Aydınspor'un başarısı için amatör kulüplere destek olarak bir katkı sağlamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.