Otobüsteki yolcuların arasından 34 kaçak çıktı

Otobüsteki yolcuların arasından 34 kaçak çıktı

Otobüsteki yolcuların arasından 34 kaçak çıktı

Aydın’ın Didim, Söke ve Germencik ilçelerinde jandarmanın gerçekleştirdiği yol denetimlerinde şehirler arası yolcu otobüsleriyle taşınan 34 kaçak göçmen ile 4 organizatör yakalandı.
Edinilen bilgiye göre; Aydın İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Söke ilçesine bağlı Argavlı Mahallesi, Germencik’in Hıdırbeyli Mahallesi Germencik otoyol gişeleri ve Didim ilçesine bağlı Akyeniköy Mahallesi Dalyan Kavşağı mevkiinde icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyeleri esnasında yolcu otobüslerinde yapılan arama sonucunda 21’i Pakistan, 10’u Myammar ve 3’ü de Suriye uyruklu olmak üzere 34 kaçak göçmen ile yabancı uyruklu şahısa para karşılığında yardım eden M.U., C.E., E.D. ve M.Y isimli organizatörler yakalandı.
Olayda yakalanan 4 organizatör, sevk edildikleri adli makamlarca ifadeleri alınmasına müteakip tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yabancı uyruklu şahıslara ise gerekli yasal tebligatlar yapılarak, 6458 sayılı yabancılar ve uluslararası koruma kanununa göre idari yaptırım kararı uygulanarak Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.