ÖTV zammı ikinci el oto

ÖTV zammı ikinci el oto

ÖTV zammı ikinci el oto pazarını hareketlendirdi


█ Gerçek Gazetesi
Hükümetin Otomotiv"de yüzde 37"lik ÖTV"nin yüzde 40"a yükseltilmesi ile ilgili kararının ardından Aydın"da ikinci el otomobil pazarı hareketlendi. Aydın Aymas Galericiler Sitesi başkanı Hasan Yoğurtçu, kararın ardından pazarda hareketlilik yaşandığını ancak beklenen işin olmadığını belirtirken, yetkililerin kayıt dışı ve Pazar çevresindeki korsan satışları önlemesini istedi.
Yeni vergi paketi ile 1600 cc"nin altındaki araçların ÖTV"si yüzde 37"den yüzde 40"a yükselirken, yeni uygulama ile ikinci el otomobil pazarları hareketlendi. Sıfır model araçların yeni uygulama ile birlikte fiyatlarının artacağını belirten vatandaşlar, özellikle dar gelirlilerin ikinci el araca yöneldiğini belirttiler.
Yeni uygulama ile birlikte Aydın Aymas Galericiler Sitesi"nde her hafta Pazar günleri kurulan açık oto pazarı hareketlendi. Oluşan kalabalığa rağmen satışların beklenilen oranda olmadığını belirten vatandaşlardan Mustafa Ayku, “Yeni vergi paketi ile 0 model araçlarda ÖTV yükseldi. Bu nedenle 2. El araç pazarında hareketlilik var. Ancak kalabalığa rağmen iş yok. Bunun piyasadaki para döngüsünün zayıflığından kaynaklandığını düşünüyoruz. Belki önümüzdeki günlerde alım-satımlar da artar” diye konuştu.
“SİTE DIŞINDA SATIŞ YAPILMASI
ÖNLENMELİ”
Otomobil pazarını ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem"e Aymas Galericiler Sitesi"nde yaşanan sıkıntılardan söz eden Başkan Hasan Yoğurtçu, “Aymas galericiler sitesi sakinleri olarak Pazar günleri iş yerlerimizi açık tuttuğumuzdan dolayı belediyeye ödeme yapıyoruz. Ancak bizler burada vergi öderken, pazarın hemen yanında korsan bir Pazar daha açıldı. Serbest piyasa şartları kapsamında düşündüğümüzde bu normal. Ancak burada bir kısım kişilerden vergi alınıp, bir kısım kişilerin pazarın hemen yanında korsan bir Pazar oluşturması haksız rekabete neden oluyor. Bu sorunun çözümü konusunda ilgililerden yardım bekliyoruz” dedi. (İha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.