ÖZAKCAN VEFASIZLIĞI...

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan'ın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na yönelik vefasızlığı bitecek gibi görünmüyor. 
Özakcan vefasızlıklarına bir yenisi daha ekledi. 
"Yok artık!" dedirten bir adım attı. YENİ ASIR İLE BİRLİKTE HAREKET EDEN ÖZAKCAN'DAN, KARAARSLAN VURUŞU GELDİ
"Aydın Büyükşehir Belediyesi danışmanı Erkan Karaaslan'ın belediyenin yeni kurulduğu günlerde Başkan Özlem Çerçioğlu'nun referansıyla Efeler Belediyesi'ne gönderildi" şeklinde Yeni Asır Gazetesi'nde çıkan açıklaması vefasızlık olarak değerlendirildi. 
KARAARSLAN ÜZERİNDEN VURUŞ...
Daha önce de bir çok kez siyasi vuruşlarına tanık olduğumuz Özakcan'ın, Erkan Karaarslan'ın FETÖ oprerasyonu kapsamında teslim olması ve göz altında tutulmasını fırsat bilip, siyasi vuruş yapmaya çalışması, "besle kargayı, oysun gözünü" yorumlarına neden oldu.
MİLLETVEKİLLİĞİ DÖNEMİ SÖNÜKTÜ...
Milletvekilliği döneminde göz dolduramayan ve CHP Genel Merkezi tarafından bir daha da kendisine şans verilmeyen Mesut Özakcan, elinden tutan ve tekrar siyaset sahnesine dönmesine yardımcı olan Özlem Çerçioğlu'na adeta ihanet ediyor. 
ÇERÇİOĞLU'NA MİNNET DUYACAĞINA...
Başkan Özakcan; eski bir milletvekili olarak utulmuşken, kendisini tekrar Türk siyasetine belediye başkanı olarak kazandıran Aydın BŞB Başkanı Çerçioğlu'na minnet duyacağına siyasi ayak oyunlarıyla zarar vermeye çalışıyor.
Daha önce de defalarca yanlışa imza atan Özakcan'ın bu konuda sicili oldukça bozuk.
Özakcan'ın eleştirilen ve Çerçioğlu'na zarar vermeye yönelik bazı girişimlerini şöyle sıralayabiliriz.
Aydın’ın Büyükşehir statüsü kazanması ile Mal Paylaştırma ve Devir Komisyonu tarafından mülkiyeti Efeler Belediyesine verilen Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’ni her iki belediye ortak olarak kullanırken, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın bir kararla tarihi binanın geriye dönük kullanım hakkını talep ederek,  Aydın Büyükşehir Belediyesine ecrimisil tahakkuk ettirmesi şaşkınlık yaratmıştı.
Yine; Aydın'ın bir önceki dönem Valisi Erol Ayyıldız'ın marifetiyle oluşturulan Mal Paylaşım Komisyonu'nun Aydın'ın mallarını Ankara'ya peşkeş çekmesine sessiz kalan Özakcan, Başkan Çerçioğlu'nun hukuk mücadelesini kazanması sonrasında mal paylaşımı konusunda Başkan Çerçioğlu ile hareket etmemiş ve Devletin Valisi olmaktan çok Hükümet Valisi olarak görüntü çizen Ayyıldız ile birlikte hareket etmişti.
Bir diğer can alıcı girişim de; Aydın Valisi Ayyıldız'ın girişimleriyle iptal edilen (DİM 1) projesine Efeler Belediye Başkanı CHP'li Mesut Özakcan'ın da engel olduğunun ortaya çıkmasıydı.
En çok ayıplanan siyasi ayak oyunu ise; Söke ve Kuşadası belediye başkanlarını da yanına alarak Ankara'ya giden ve Başkan Çerçioğlu'nu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şikayet etmesiydi. Bu ziyaret üç belediye başkanının umduğu gibi sonuçlanmamış ve nasihat alıp, Aydın'a yolcu edilmişlerdi.
GELİŞMELERDEN CHP'DE TEPKİLİ...
İyi şeyleri kendisinden bilen ancak Erkan Karaarslan olayında olduğu gibi, zora gelince satış yapmaktan geri kalmayan Özakca'ın vefasızlığı CHP'de de tepki görüyor.
AK PARTİ GAZETESİYLE HAREKET EDİYOR...
Başkan Çerçioğlu'nun desteği olmasa Efeler Belediye Başkan Adayı olamayacağı gibi, 2014 yerel seçimini de kazanamayacağı bilinen Özakcan'ın şimdi de Aydın BŞB ve Başkan Özlem Çerçioğlu karşıtlığının yanısıra AK Parti'nin yayın organı olan Yeni Asır Gazetesi ile birlikte hareket etmesi öfkeye neden oluyor.
NEDEN SESSİZLİĞE BÜRÜNMÜŞTÜ?
Aydın'ın mallarının Vali Ayyıldız marifetiyle Ankara'ya kaçırılması sonrasında Çerçioğlu'nun verdiği mücadeleyi Aydın halkı olarak hepimiz biliyoruz. Aydın insanının vergileriyle ve bağışlarıyla  elde edilen mülklerin geri kazanımı için Çerçioğlu meydanlara inmişti. Vali Ayyıldjz'ı halka şikayet ediyor ve yanlıştan dönülmesi için Aydın'ı karış karış geziyordu. 
Sormak istiyorum!
Bizden kaçırılan ve Ankara'da ilgili-ilgisiz Bakanlıklar arasında pay edilen malların Aydın'a geri getirilmesi mücadelesinde Mesut Özakcan'ı meydanlarda gören ve bir açıklamasını duyan var mı?
"Eyyyyy Vali...
Sen ne yapıyorsun?
Kimin malını kimden kaçırıyorsun?" şeklinde hiç efelendi mi?
Bırakınız efelenmeyi, Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu'nun yanında yer alıp, bir fotoğraf karesi görüntü verdi mi?
İDDİALAR DOĞRU ÇIKMIŞTI
Herkesin merak ettiği bu sorunun cevabı iddia edildiği gibi, Çerçioğlu'nun hak ve hukuk mücadelesini kazanıp, Aydın'ın mallarının Aydın'a geri verilmesiyle anlaşıldı. 
İddia neydi?
Özakcan ve Vali Ayyıldız'ın kapalı kapılar ardında anlaşmalar yaptığı yönündeydi. 
İddiaya göre; Aydın'ın malları Bakanlıklardan alınıp, Aydın'a geri verilse de Büyükşehir Belediyesine yar edilmeyecekti. 
Vali'nin amacı belliydi!
Çerçioğlu'nun halk odaklı projelerini engellenmek isterken defalarca zor durumda kalmıştı ve yine aynı durum cereyan etmek üzereydi ve hiç olmazsa Çerçioğlu'na zarar vereyim düşüncesi hakimdi.
ÖZAKCAN YANLIŞ YERDE YER ALDI
Özakcan'ın amacı ne olabilirdi!
AK Parti'li Vali görüntüsü çizen Ayyıldız ile birlikte hareket edip, hem partisi CHP'ye hem de partilisi Çerçioğlu'na ve de Aydın halkına vefasızlığının ne gibi bir açıklaması olabilir? Aydın'ın mallarının Ankara'ya peşkeş çekilmesine ses çıkarmayan Özakcan'ın sonradan takındığı tavır inanılır gibi değildi. 
Aydın'ın malları Aydın'a geri gelmiş, ancak yine pürüz çıkmıştı. Vali marifetiyle yine Mal Paylaşım Komisyonu oluşturulmuş ve bazı mülkler örneğin Büyükşehir Hizmet Binasının yarısı Efe'ler Belediyesi'ne verilmek isteniyordu. 
Tamamen sinsice ve CHP'yi karıştırmaya yönelik bir plandı ve Özakcan'da bu planın bir parçası olmak üzereydi. AK Parti Aydın Kurmaylarının da şekil verdiği bu plan Özakcan'ın desteğiyle yaşam buldu. 
Vali marifetiyle Aydın'ın malları Ankara'ya kaçırılırken; üç maymunları oynayan ve konuşmayan, görmeyen, duymayan Efeler Belediye Başkanı Özakcan ne olduysa birden bire dillenmiş ve bülbül gibi şakıyordu. Sarı Binadan hak talep ediyor ve "Biz Yunanistan Belediyesi miyiz?" diye avaz avaz bağırıyordu. 
Aynı Efeler Belediye Başkanı Özakcan, Aydın'ın malları Aydın/Efeler halkından kaçırılırken neden Vali'ye meydan okumadı ve hesap sormadı?
Çerçioğlu'nun, "2 yıl süren hukuk mücadelesinde bana destek veren sadece CHP'li milletvekilleri, belediye başkanları ve basın mensupları olmuştur." eleştirisinden Özakcan'da payını almalıdır. 
Çünkü o belediye başkanları arasında Özakcan hiç bir zaman olmadı. 
O zamanlar; Efeler Belediyesinin Yunanistan'a değil de Aydın'a bağlı olduğunu hiç hatırlamadı. Aydın'ın malları için kılını kıpırdatmadı. 
Aydın tarihi bu olayı da diğerleri gibi yazdı ve halk bu vefasızlığı da unutmayacaktır. 
Özakcan'ın dün AK Partili Vali, bugün de AK Parti'nin yayın organı Yeni Asır ile birlikte hareket etmesi geçmişine bakıldığında garipsenmemesi gereken bir davranıştır. 
Dediğim gibi!
Halk bunu unutmaz...

Önceki ve Sonraki Yazılar