Özcan,"Sizin göreviniz çiftçinin yanında yer almanız"

Özcan,"Sizin göreviniz çiftçinin yanında yer almanız"

CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi geç, düşük ve zamanında ödenmeyen tarımsal desteklemelerle ithalat lobisi üzerinden eleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Aydın ziyareti, CHP kanadından türlü eleştirileri beraberinde getirirken, temasları kapsamında salgın nedeniyle zor durumdaki üreticilere yeterli destek açıklayamaması tepkilere de neden oldu. Açıklamasında tarımda yaşanan sorunlara dönük tespitlerde bulunarak Bakan Pakdemirli'ye eleştiriler yönelten CHP Söke İlçe Başkanı Özcan, "Tarımın öncüsü Aydın” öyle mi Sayın Pakdemirli? Aydın çiftçisi istedi mi üretir, üretti, üretecek. Sizin bunu söylemenize gerek yok. Sizin göreviniz tarımsal ürün ithalatçısı lobilere karşı çiftçinin yanında yer almanız" ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli'nin  Aydın ziyaretinde sarfettiği "Tarımın öncüsü Aydın" ifadelerini eleştiren Özcan, "Dün Tarım Bakanımız ilimizi ziyaret etti. Gezdi, tozdu, döndü ayrıldı. Ayrılmadan evvel zat-ı şahaneleri açıklama yapmayı da ihmal etmemiş…

“Tarımın öncüsü Aydın” demiş… Hakikaten Sayın bakan açıklamasaydı, biz Aydınlılar hangi mahsulü ne kadar ürettiğimizi bilemezdik… Var olsun! Ufkumuzu açmış, Sayın Bakan, para etmeyen mahsul, geç ve düşük açıklanan, ödenmeyen desteklemeler ne olacak? Öyle bir tarım politikanız var ki ineğine ürettiği patatesi yediriyor bu ülkede çiftçi... Şehrimiz ucuz patates bulamaz, üreticimiz maliyetine bile satamaz. Tarımda şu koca memleketi getirdiğiniz nokta bu… İlçemize gelmişsiniz ilimizin pamuk ambarına… Yunanistan’dan pamuk ithalatına kaç milyon dolar ödedik söyleyebildiniz mi çiftçimize? İzah edebildiniz mi neden bölgenin en büyük tarım ürünleri ithalatçılarından birisi haline geldi bu ülke?" dedi.

Özcan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;" Millet artık ineğini 3 paraya kestirirken, hangi ülkeden kaç ton süt ürünü aldı Türkiye açıklayabildiniz mi? Tıss..

“Tarımın öncüsü Aydın” öyle mi Sayın Pakdemirli? Aydın çiftçisi istedi mi üretir, üretti, üretecek. Sizin bunu söylemenize gerek yok. Sizin göreviniz tarımsal ürün ithalatçısı lobilere karşı çiftçinin yanında yer almanız. Doğru düzgün planlamayla desteklerle çiftçinin malını para ettirmeniz, şehirdeki vatandaşlarımızın da ucuza yemesini sağlamanız. Haa bu arada unutmayalım nu AKP hükümetinin çiftçiye bakışını hatırlatalım. Bakın bu Tarım Bakanının Genel Başkan Yardımcısı zaten tabloyu da çiftçimizin neye layık olduğunu da açıklamış…”Çiftçimizin telefonuna bak” demiş… Ne ziraate, ne tarım krediye borcu önemli değil, senin elinde akıllı telefon var ne konuşuyorsun diyor açıkça… Şimdi ben dün gelen Tarım Bakanı’na soruyorum; Biz ulaşamayız ama o sorar. Sayın Bakan çiftçimize layık gördüğünüz telefon marka ve modelleri nelerdir? Hadi marka isteyip zora sokmayalım sizi, çiftçimize en fazla kaç liralık telefon taşırsa çiftçimize kulak vereceksiniz bari onu söyleyin de çiftçimiz de sesini nasıl duyacağınızı bilsin… Haa bu arada bu çiftçilerimizin çoluğu çocuğu EBA’ya nasıl bağlanır, nasıl eğitim alır onu da söyleyin… Kendiniz 2 bilgisayarı dağıtamadınız, bir de çiftçimizin iki kuruşluk telefonuna laf ediyorsunuz pes…"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.