Özdemir;  "Ülkemizde mutsuz insanlar çoğunlukta"

Özdemir; "Ülkemizde mutsuz insanlar çoğunlukta"

CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir ülke ekonomisini gündeme aldığı yazılı bir basın açıklaması yaptı. Özdemir Ülkede artık kimsenin mutlu olmadığından bahsetti.

CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir 'in yazılı açıklaması şöyle: 

Sokağa çıktığımızda  mutlu insan yüzlerinden ziyade kaygılı yüzleri görmekteyiz. Marketlerde sepetleri doldurmak ne mümkün! Hatta çoğu zaman markete alışveriş için değil, sadece fiyatlara bakmak için gider olduk. Manava, pazara gittiğimizde elimizde poşetlerle dönebiliyor muyuz? Evladına simit alan ancak yanına meyve suyunu alamayan, öğün sayısının keyfi değil zorunluluktan düşürüldüğü, insanların sözde değil, gerçekte 'aç' olduğu zamanlardayız.
Ekonominin durumu ortada, bunu herkes görüyor. Alım gücü giderek düştü. Asgari ücret 2.825 tl, açlık sınırı 3.049 tl. Karnını doyuracak ekmeğe muhtaç olmak, fakirlik ölçüsü olmaktan çıktı. Fakirliğin tanımı yeniden belirlenmiş.
Nasıl tanımlanırsa tanımlansın, bir gerçek var ki vatandaş hayat pahalılığı karşısında isyanda. Elektrik, doğalgaz, kira derken mutfak harcamalarına birşey kalmıyor. Tencereler kaynamıyor. Tencerelerde aş değil, dert kaynıyor!
Sonu gelmeyen zamlarla elektrik, doğalgaz faturaları vatandaşa zulüm. Daha kış gelmeden faturalar böyleyse, soğuklar başladığında ısınamayacağımız belli. Yaşama Hakkı; herkesin sağlıklı ve dengeli yaşam hakkına sahip olduğunu söyler. Ancak bu şu anki durumumuzda ne mümkün! 

Akp iktidarının vatandaşına verebileceği hiç bir gelecek vaadi, umudu ve çözümü yoktur. Ne emeklisi, ne genci, ne işsizi, ne çiftçisi,  ne öğretmeni, ne sağlık çalışanı yaşam şartlarından mutlu, geleceğinden umutlu!

Artık halk da biliyor ki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile huzur, güven, adalet gelecek; eğitimdeki, sağlıktaki, ekonomideki, tarımdaki bütün karışıklıklar çözüme kavuşacaktır. Bütüncül politikalar gerekiyor, bizler de bunun için çalışıyoruz. Sözümüz söz ülkemize baharı getireceğiz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.