Özel sektörden doğalgaz atağı

Özel sektörden doğalgaz atağı

Özel sektörden doğalgaz atağı

Necati Maldar
Gerçek Gazetesi
Devletin Aydın ve Söke yöresine ulaştırmak istediği doğalgaz bürokrasiye takılınca, özel sektör sıvılaştırılmış doğalgazla yörede yatırım atağı için start verdi.
Sıvılaştırılmış doğalgaz pazarında yer alan Enerji Grup Söke"nin Doğalgaz Projesine talip oldu.
Geçtiğimiz yıl Söke"ye doğalgazı ulaştırılmak için başlatılan boru döşeme çalışmaları ilçe girişine kadar gelmesinin ardından yeni umut verici çalışmaların olmaması dikkat çekerken Sıvılaştırılmış Doğalgaz Şirketlerinden Enerji Grup adına şirket yetkilileri Söke"lilere kısa sürede doğalgazı sözü verdiler.
Söke Belediye Meclis toplantısında proje hakkında başta Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi olmak üzere Meclis üyelerine bilgi veren Enerji Grup temsilcisi Hüseyin Uçar, “Söke Belediyesi bize yetki tanıması halinde alt yapı çalışmalarına hemen başlayarak üç-dört ay içerisinde en az 3-4 bin aboneye doğalgazı kavuşturabiliriz” dedi.
Sıvılaştırılmış doğalgazın normal boru hattı ile ulaşan doğalgaza göre daha yüksek kaloriye sahip olduğunu söyleyen Uçar, “Türkiye genelinin doğalgaza kavuşması en az 40-50 yıl alır. Sıvılaştırılmış taşımalı doğalgaz ile bir çok toplu yerleşim alanı ve yerleşim alanlarında bu hizmeti yerine getirmeyi, halkımız doğalgaz ile buluşturmaya talibiz. Söke"den bu yönde talep gelmesi halinde alt yapı çalışmalarına hemen başlamak istiyoruz” dedi.
Doğalgazın bir an önce Söke"de kullanıma başlaması ile özelikle Organize Seracılığın gelişmesini beklediklerini söyleyen Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, “Bakanlıkça son olarak Söke OSB"ye kadar doğalgaz boru hattı döşenmesine rağmen şehir içi dağıtım ihalesinin ismi bile geçmiyor. Sıvılaştırılmış Doğalgaz Projesini inceleyerek değerlendirmekten yanayız. Bu konuda araştırma yaparak konuyu önümüzdeki şubat meclisine taşıyabiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.