“ÖZLEM BAŞKAN MAĞDURİYETİMİZİ GİDERDİ”

“ÖZLEM BAŞKAN MAĞDURİYETİMİZİ GİDERDİ”

“ÖZLEM BAŞKAN BİZİ ARADI, DERDİMİZE DERMAN OLDU”

Gerçek Gazetesi

Köşk'ün en büyük kırsal mahallelerinden Başçayır’da, bakımsız kalan yolun tozu bir süre önce vatandaşları isyan ettirmişti. Bu çileye dayanamayan bir aile mahalleden taşınınca, diğer vatandaşlar da seslerini duyurabilmek için yolu kapatarak eylem yapmışlardı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yaşanan olayı duyar duymaz hemen müdahale etti ve Köşk İlçesi’nin Başçayır Mahallesi’nde yaşayan kadınların çaresizliğe çare oldu.

Köşk İlçesi’nin Başçayır Mahalle merkezinden geçen Ahatlar, Menteşeler, Cumayanı, Ketenyeri, Sarıçam, Kızılcaköy ve Armutalanı mahallelerinde yaşayan vatandaşlar yoğunluk nedeniyle yaklaşık 15 yıl önce alternatif yol oluşturulduğu belirtildi. Başçayır’da bulunan sokakların dar olması ve bu yoğunluğun tehlike arz etmesi nedeniyle kendi arazilerinden feragat eden mahalleli alternatif yol yapımına katkı sağladı. 3 yıl önce gölet yapımı nedeniyle Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait kamyon ve iş makinelerinin kullandığı yolun bozulduğunu ifade eden mahalleliler, yolun mahalle içinde kalan kısmının asfalt yapılmasını talep etmişti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler Başçayır Mahallesi’nde kadınların talep ettiği yolun çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Başçayır Mahallesi’nde yaşayan kadınlar Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun olaya müdahalesinden sonra yol sevinçlerini yaşamaya başladılar.

“ÖZLEM BAŞKAN MAĞDURİYETİMİZİ GİDERDİ”

Köşk Belediye Meclis Üyesi Davut Yağcı; “Bizim derdimiz yol değildi, bizim tek derdimiz tozdu. Köşk Belediyesi Meclis Üyesi olarak sesimi kimselere duyuramadım. Başçayır Mahallemizin kadınlarının yapmış olduğu eyleme ben de destek verdim. Sesimizi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu duyarak mağduriyetimizi giderdi. Özlem Başkanımıza Başçayır Mahallemiz ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“ÖZLEM BAŞKAN BİZİ ARADI, DERDİMİZE DERMAN OLDU”

Başçayır Mahallesi’nde yaşayan kadınlar; “Buradan daha önce hafriyat kamyonları geçerek yolun sulamasını yapıyorlardı. Sulamayı bir anda bıraktılar. Yolun kenarında oturanlar tozdan dolayı evden taşınmak zorunda kaldılar. Astım hastası olan arkadaşlarımız sürekli rahatsızlanıyorlardı. Her yetkiliyi aradık. Kimse sesimize kulak vermedi. Biz de Başçayır Mahallesi kadınları olarak yolu kapattık, eylem yaptık. Derdimize tek çare Topuklu Efemiz Özlem Çerçioğlu  oldu. Özlem başkanımız bu olayların üzerine bizi aradı. Sabah sulama kamyonları göndereceğini hemen arkasından da asfalt çalışmalarına başlayacağını söyledi. Özlem Başkanımız bize her iyiliği yaptı. Tozdan, mikroptan kurtardı; kapılarımızı açtı. Allah razı olsun.” dediler.

4e6c9f40-5b81-4218-9585-fd4b6ae54371-001.jpg3b89fbb7-f087-4852-8c7a-e18f7f94b581.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.