Özlem Çerçioğlu fakir-fukaranın anası olarak anılacak

İddia ediyorum!
2014 yerel seçimlerinden Özlem Çerçioğlu birinci çıkmasaydı Aydın'ı pislik götürürdü...
Yine iddia ediyorum!
2014 yerel seçimlerinden Özlem Çerçioğlu birinci çıkmasaydı Aydın'da yaşayan fakir-fukaranın yüzüne bakan olmazdı.
Bu iki iddiam Aydın'ın büyük bir çoğunluğu tarafından zaten kabul ediliyor. 2014 yerel seçimlerinden bir başka parti birinci çıksaydı ve başkası belediye başkanlığı koltuğuna otursaydı; şöyle kötü olurdu, böyle fena olurduyu bir kenara bırakalım ama ortada bir gerçek var. Ortada göz ardı edilemeyecek bir başarı var.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun liderliğinde Aydın altın çağını yaşıyor. Bu gerçeği gören görüyor. Göremediklerini beyan edenler siyaseten ama durumda olanlardır. Ancak onlar da er veya geç bu gerçekle yüzleşecekler ve bu başarılı kadını taktir edeceklerdir. Elbette ki bunu alkışla veya sözle yapmayacaklar. Susarak yapacaklar, susmak zorunda kalacaklar…
Seçimler bitmiş ve Aydın ili büyükşehir statüsü kazanmışken taraflı tarafsız (özellikle de siyasiler) herkes ne diyordu? 
"Kimse iki yıldan önce birşey beklemesin. Hizmetler aksayacaktır. Sistemin oturması için en az iki sene lazım"
Bu sözler muhalefet partilerinde siyaset yapan, olaya objektif bakan ve art niyetsiz kişilere aitti.
Gelinin süreçte yani geride bıraktığımız 12 ayda Aydın ilinin genelinde hizmetler devam ediyor. Ufak-tefek aksaklıklar görülse de iyi niyetle çözüm yolu aranıyor. Hem de derhal. Anlayacağınız ipe un serilmiyor. Başkan Özlem Çerçioğlu Aydın halkının hizmet alabilmesi noktasında çok hassas. Özellikle ASKİ'nin çalışmalarını yakından takip ediyorum ve performanslarını görebiliyorum. Sahada çalışan ekiplerin gece demeden, gündüz demeden hatta yağmura, çamura, soğuğa aldırış etmeden insan üstü bir gayretle sorunun çözümünü sağladıklarını bir basın mensubu olarak defalarca şahit oldum. En alt birimden, en üst birime kadar çalışanların tümünün Başkan Özlem Çerçioğlu ile uyum içerisinde olmaları başarıyı getirmiştir. 2014 yerel seçimlerinde 5 yıllığına göreve seçilen Başkan Özlem Çerçioğlu ve ekibi şimdiden başarı öyküsünü yazmaya başladılar. Bunun en büyük kanıtı, mahalle olan köylerin muhtarlarının memnuniyetlerini dile getirmeleridir. CHP'li olmadıkları halde mahallelerine hizmetin en kısa sürede gelmesi, kendilerine partizanca yaklaşım sergilenmemesi ve bunu dile getirebilmeleri başarıdaki en önemli etkenlerin başında gösteriliyor.

Başkan Özlem Çerçioğlu'nun en başarılı olduğu bir diğer konu ise sosyal belediyeciliği çok iyi özümsemesidir. İlk dönemindeki sosyal belediyecilik anlayışını daha da geliştirdiğini gördüğümüz Başkan Özlem Çerçioğlu, Aydın'a altın çağını yaşatırken aslında kendisi de altın çağını yaşıyor. En verimli döneminde ve halk hizmetlerinden memnun. Tecrübeyle yoğurulan ikinci döneminde yine ilklere imza atmaya devam ediyor. Halk Ekmek olsun, Halk Et olsun ve de tabii ki AYBA adı altında halka sunulan hizmetler çok büyük taktir görüyor. Bu hizmetler Başkan Özlem Çerçioğlu'nun yıllarca başkanlık koltuğunda oturmasını sağlayacaktır icraatlardır. 
Fakir-fukara dostu Başkan Özlem Çerçioğlu Aydın tarihine ismini altın harflerle şimdiden yazdırmıştır. 
"Aydın'da aç-açık kimseyi istemiyorum. Aç-susuz yatağa giren çocuk kalmasın" diyen Başkan Özlem Çerçioğlu icraatlarıyla herkesimin hayır duasını alıyor. 
Şimdi de talimat verdi ve mahalle muhtarları aracılığıyla fakir-fukaranın tesbitini yaptırıyor. Bu "ihtiyaç sahibi insanların evlerine hergün sıcak yemek girecek" demektir. Haftada bir mi olur, ayda bir mi olur süresini tam olarak bilmiyorum ama bu insanların et de girecek evlerine. Bu çok önemli bir hizmettir. Bu hizmeti devlet vatandaşına veremiyor. Aydın'da ise Özlem Çerçioğlu ile bu hizmet verilebiliyorsa taktir etmek gerekir.
Özlem Çerçioğlu liderliğinde Aydın Belediyesi’nin başlattığı ve yürüttüğü AYBA Aydın halkı için hayata geçirilmişti. Bu hizmet ağı günümüz Türkiyesi'nde örnek bir proje haline dönüşmüştür. Bununla da bir Aydınlı olarak övünmeliyiz.

Başkan Özlem Çerçioğlu için bugüne kadar bir çok yakıştırmada bulunuldu. 
Topuklu Efe denildi…
Zeyna denildi…
Halkçı Başkan denildi...
Büyük Başkan denildi…
Aydın'ın Başbakanı denildi…
Aydın'ın Cumhurbaşkanı denildi...
ama en önemlisi ve O'na çok yakışanı fakir-fukaranın anası oldu...

Bu sıfat hepsinin üstündedir.

Aç ve açıkta olanı doyurmak, giydirmek kadar güzel ne olabilir ki...

Kim ne derse desin, Başkan Özlem Çerçioğlu halkın gözünde büyümeye devam ediyor. Başarılı çalışmalarının karşılığını sevgi seliyle alıyor. Bu sevgi seli O'nu aldı götürüyor. Halkın gönlünde çok önemli bir yer edinen Başkan Özlem Çerçioğlu fakir-fukaraya el uzatarak toplumun tam da bam teline vurdu. Bu sevgi seli daha da büyüyecek ve Aydın'ın altın çağını yaşamasını sağlayacak. Özlem Çerçioğlu ismi Aydın'da her daim sevgi ve saygı ile fakir-fukaranın anası olarak anılacak.

Bunu hiç kimse engelleyemeyecek...

Önceki ve Sonraki Yazılar