ÖZÜR DİLEME ŞEKLİNİZ DE...

Usulsüz ruhsat skandalı sonrası Söke Belediye Meclis Üyeliği görevinden ve Cumhuriyet Halk Partisi Üyeliğinden istifa etmek zorunda kalan Ersin Solmaz suskunluğunu bozdu.
Yaptığı açıklamadan bazı satır başlarını, noktasına ve virgülüne dokunmadan yani imlâ hatalarıyla birlikte kamuoyuyla paylaşmak ve yorumlamak istedim.
 
1- Kendi inşaatına oturma ruhsatı veren, BENİ MANŞETLERDE yakınlarına oturma ruhsatı veren diye sunmuşlar, sanırım  100 cm yükseklil yerine, yüzbeş santim balkon demiri yapan bir köyde vatandaşın elektirik ve su ihtiyacı karşılansın diye oturma ruhsatı imzalayan ben Ersin Solmaz…
 
Ersin Bey!
Ne demek istiyorsunuz..?
Kendinize ve ailenize ait inşaatlarda da benzer ihlaller mi vardı!
Kendi inşaatlarınızda da bu nedenle yapı kullanım izni alamıyordunuz ve usulsüzlüğe bu nedenle mi imza attınız?
 
2- Bir yıllık meclis üyeliğim süresince vatandaşlık  yapımdan kaynaklanan iyi niyetim dışında her hangi bir maddi çıkara dayalı bir iş yapmamış…
 
Ersin Bey!
1 yıl sonunda ne değişti de kendinize ait inşaatlarda böyle bir yanlışa imza atma gereği duydunuz?
 
3- Belediye mevzuatlarına yeni yeni alışmaya başlamış bir meclis üyesi…
 
Ersin Bey!
Bu size usulsüzlük yapma hakkını vermez. Acemiliğinizi tam da ailenize ait inşaat ruhsatlarını konusunda yapmanız hiçte acemi olmadığınızı gösteriyor. Kaldı ki; yıllardır inşaat sektörünün içindesiniz. Aile olarak yaptığınız çok katlı projeler ortada. İnşaatlarınızda SOLMAZ İNŞAAT imzası Söke’nin her yerinden görülmektedir. Yılın 365 günü Söke Belediyesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını mı kutluyorsunuz? 23 Nisan çocukları gibi; "bugün de Ersin Solmaz Belediye Başkan Vekili olsun" zihniyetiyle mi hareket edilldi?
Söke Belediye Başkanlık makamı, belediye mevzuatlarına yeni yeni alışmaya çalışan acemi meclis üyelerine emanet edilirse olacağı bu.
 
4- Belediyesinin bütçesini boşaltmamış, başkan dahil hiç kimseden en ufak bir beklenti içinde olmayan…
 
Ersin Bey!
Bir günlük vekilliğinizde skandala imza attınız ve Söke’yi Türkiye’ye rezil ettiniz. En ufak beklenti içinde bulunmadığınızı söylüyorsunuz ama şahsi çıkarınız için usulsüzlüğe imza attınız.
 
5- İmzasınında arkasında durarak; gerek mensubu olduğum CHP’den ve gerekse başta belediye başkanımız ve belediyemiz sıkıntı çekmesin diye CHP ve Belediye meclisi üyeliğimden istifa etmiş…
 
Ersin Bey!
Siz istifa etmediniz!!! CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan istifanızı istedi ve Başkan Levent Tuncel de istifanızı aldı.
 
6- Binlerce suç işlemiş eli kolu dolaşanlara elsürmeden…
 
Ersin Bey!
Bu son açıklamanız olsun!
Konuştukça batıyorsunuz.
Binlerce suç işlemiş olanlara bir şey yapılmadığı düşüncesi mi yanlışa imza atmanıza neden oldu?
 
7- Adına köşe yazarıyım diyen, normalde iki cümle kurmayı becermeyen…
 
Ersin Bey!
Okuyucularımıza saygı gereği, açıklamanızı düzelterek yayınlamak istedim ancak ne mümkün! Yazınızda o kadar çok imla hatası var ki; neresinden başlayacağımı bilemedim.
 
8- Susukunluklarıyla hatalarını ört bas edenler…
 
Ersin Bey!
Bu ifadenizdeki mesajınız kime veya kimlere anlayamadım ama inanıyorum ki; muhataplarınız mesajınızı kesinlikle almışlar ve tedirgin olmuşlardır.
 
9- Profesyonel belediyecilik bilgisi yoksunu beni dar ağacına çekenler…
 
Ersin Bey!
Kimsede suç aramayın! Neşet Ertaş’ın bir türküsünde belirttiği gibi; “hata benim, suç benim” deyin.
 
10- Ben istifa etmeyi asla düşünmüyordum. Varsa bir suçum, onun diyetini ödemekten kaçtığımı düşünmeyin, versinler istifamı  geri, diyetim neyse onu öderim…
 
Ersin Bey!
İçişleri Bakanlığı sebep olduğunuz usulsüzlük nedeniyle soruşturma açıyor. Skandala imza atan siz ve size yardımcı olanlar hesap verene ve diyet ödeyene kadar konunun takipçisi olacağım. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın.
 
11- Bana oy verip meclis üyesi yapan seçmenlerimden özür diliyorum!…
 
Ersin Bey!
Açıklamanızda konuyu haber yapan biz basın mensuplarını suçlayıcı bir üslup kullanmışsınız.
Özür dileme şekliniz de kabahatiniz gibi büyük olmuş.
Ne yazık ki; açıklamalarınızda samimiyet göremedim.
Size oy vermiş hatta desteklemiş bir seçmen olarak özürünüzü kabul etmiyorum.
Benim gibi düşünen seçmen sayısının çok olduğunu da bilin...
 
Yazarın notu: Yazımın başında da belirttiğim gibi; Ersin Solmaz’ın sosyal medyada yayınlanan açıklamasını kopyala yapıştır şeklinde sayfama taşıdım. Numaralandırdığım ve renklendirdiğim bölümlerdeki imlâ kural hataları beni bağlamaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar