ÖZÜRLÜ GENCİN ÖRNEK AZMİ

ÖZÜRLÜ GENCİN ÖRNEK AZMİ

DIŞARDAN LİSE VE ORTA OKULU BİTİREN ÖZÜRLÜ GENÇ ŞİMDİ ÜNİVERSİTELİ OLDU

AYDIN (İHA) - Aydın'ın Nazilli ilçesi'nde yaşayan 26 yaşındaki özürlü gencin örnek azmi herkesi şaşırtıyor. Küçük yaşta yakalandığı kemik erimesi hastalığı nedeniyle yürüyemez hale gelen özürlü genç dışardan ortaokulu ve liseyi bitirmesinin ardından girdiği üniversite sınavından başarıyla çıkarak Ege Üniversitesi Uluslararası ilişkiler bölümünü kazandı.



Öğretmen baba ve memur annenin tek çocuğu olan Emre Özbek (26), küçük yaşta yakalandığı kemik erimesi hastalığı nedeniyle ilkokulu anne ve babasının yardımıyla gidip geldi. Tekerlekli sandalyeyle okula gidip gelmek ağrına giden Emre Özbek ortaokula gitmedi. Fakat anne ve babasının kendisine aldığı kitapları kısa sürede bitiren özürlü genç günün bütün vaktini kitaplarla geçirdi. Daha sonra orta okulu dışardan bitirmeye karar veren Emre, verdiği sınavlarla okulunu başarıyla bitirerek liselere giriş sınavına girdi. Bu sınavda Nazilli Anadolu Lisesini kazanan azimli genç, okulun üç katlı olması nedeniyle ailesine yük olacağını düşünerek okula gitmemeye karar verdi. Daha sonra açık öğretim lisesine kayıt yaptıran Emre Özbek, ailesinin de yardımıyla liseyi bitirdi. Bu sırada rahatsızlığı artan Emre Özbek, bir süreliğine okumaktan uzak kaldı. Liseyi bitirmesinin üzerinden 3 yıl geçtikten sonra durumunun iyi olduğunu belirten Emre, üniversite sınavına girmeye karar verdiğini açıkladı. Bunun üzerine Emre Özbek'in anne ve babası oğullarının mutlu olması için yeni sınav sistemine göre hazırlanmış ÖSS hazırlık kitapları alarak oğullarını ÖSS'ye hazırladırlar. Bu yılki ÖSS'ye giren Emre Özbek sınavdan iyi bir puan alarak Ege Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümünü kazandı.
Sınav sonucunu duyduğunda çok mutlu olduğunu ifade eden özürlü genç, başarısında emeği geçen anne ve babasına teşekkür etti. Hastalığı boyunca anne ve babasının sürekli kendisine yardımcı olduğunu kaydeden Emre Özbek, "Annem ve babam benim okumamda ve hayata bağlanmamda en büyük destekçilerim oldular. Onlar benim için yaşıyor. Başka kardeşimde olmadığı için ben onlar için çok önemliyim. O nedenle ilkokulda okula çok yakın yerde oturduk. Şimdi ise İzmir'de okuluma çok yakın bir ev aramaya başladılar. Beni yine okula getirip götürecekler. Onları çok seviyorum. Başarılı olarak hayatımı kazanacağım ve benim için hayatlarını feda eden ailemin gururu olacağım" dedi.

Mestan ve Zeyhan Özbek çifti ise oğullarının sakat olmasına rağmen okuma azmini hiç kaybetmediğini belirterek, "25 yılımızı tek çocuğumuz olan Emre'ye adadık. Bundan sonra da Emre'nin yeni hayatının yanında ve destekçisi olacağız. Gerekirse her gün Emre'yi okuluna anne baba olarak biz götürüp getireceğiz" dediler. Bugünlerde üniversite kayıt yaptırma işlemleriyle ilgilenen Özbek Ailesi, Ege Üniversitesi'nin yakınlarında ev bulması halinde Emre Özbek'in okuması için İzmir'e taşınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.