Özürlüler, işaret dilinin yaygınlaştırılmasını istedi

Özürlüler, işaret dilinin yaygınlaştırılmasını istedi

VALİ MALAY, “DEVLET ÖZÜRLÜLERİN YANINDADIR VE ONLARA TANINAN İMKANLARI İYİLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMAKTADIR”

Gerçek Gazetesi
3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle bir grup özürlü vatandaş Vali Mustafa Malay'ı makamında ziyaret etti. Valilik Encümen Salonu'nda gerçekleşen ziyarete Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canpolat, Vali Yardımcısı Yüksel Topal, Aydın Sakatlar Derneği Başkanı Sevgi Dinçer, Aydın İşitme Engelliler Derneği Başkanı Recep Kırılmaz ve özürlü vatandaşlar katıldı.
Aydın Valisi Mustafa Malay; devlet ve halk olarak engellilerden üst düzeyde yararlanılması gerektiğini dile getirdi. Bunun gerçekleştirilebilmesi için kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör yöneticileri bu konuda üzerlerine düşen görevleri mutlaka yerine getirmesi gerektiğini belirten Malay, Özürlülük herkesin başına gelebilir ve üzülecek bir durum değildir. Özürlü statüsündeki vatandaşlarımız birçok normal insandan daha çalışkan ve daha verimlidir. Ülkemizin özürlü vatandaşları bu milletin ortak değeridir. Ve bu değeri erkesin sahip çıkması gerekmektedir. İşyeri sahiplerimiz özürlüleri istihdam ederlerse, bundan pişman olmazlar dedi
Ziyarette söz alan İşitme Engelliler Derneği Başkanı Kırılmaz, Malay'a içinde bulundukları sıkıntıları aktardı. İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nun uzak bir ilçe olan Bozdoğan'da kurulduğuna işaret eden Kırılmaz, Her gün 49 öğrenci zor şartlar altında okula gidip geliyor. Birçok ilde bu okullar il merkezlerinde kuruluyor. Öğrenci velileri mevcut durumun iyileştirilmesini veya okulun il merkezine taşınmasını talep ediyor. İşitme engelliler olarak 'işaret dili' yaygın olarak kullanılmadığı için başta bilgisayar kursu olmak üzere, katıldığımız kurslarda sıkıntılar yaşıyoruz. Bu konularda sizlerin yardımını talep ediyoruz dedi.
Toplantıda yapılan konuşmaların ardından Vali Malay, tek tek kendisini ziyaret eden özürlülerin gününü kutladı. Daha sonra Malay ve Tuğgeneral Canpolat valilik binası önünde özürlülerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.