Pamucak yıldız olacak!

Pamucak yıldız olacak!

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK YATAK KAPASİTESİNE SAHİP AQUA FANTASY OTELLERİ İLE SU PARKININ SAHİBİ RUMİ DOĞAY, TURİZMDE GELECEĞİN YILDIZININ PAMUCAK OLDUĞUNU BELİRTTİ


Gerçek Gazetesi
Türkiye’nin en büyük yatak kapasitesine sahip turistik tesisi Aqua Fantasy Oteli’nin Yönetim Kurulu Başkanı Rumi Doğay, turizmde geleceğin yıldızının Kuşadası ile Selçuk arasındaki Pamucak bölgesi olduğunu söyledi. Kuşadası ile Selçuk arasındaki Pamucak bölgesinin hızla geliştiğini, bölgedeki otellerde 6 bin 500'ü aşkın yatak kapasitesine ulaşıldığını ve Aqua Fantasy'nin de 3 bin 500 yatağa sahip olduğunu dile getiren Doğay, bölgenin yakın gelecekte Türk turizminin yıldızı olacağını kaydetti.
Pamucak bölgesinin Efes Antik Kenti'ne, Meryemana Evi'ne, Kuşadası'na ve İzmir’e yakınlığının büyük önem taşıdığını kaydeden Rumi Doğay, 14 kilometrelik plajı, yatırıma uygun alanları ile kültür, inanç ve tatil turizmine çok uygun olduğunu vurguladı. Kuşadası'nda yapımı süren Avrupa’nın en büyük kongre merkezinin kongre turizminde de iddiasını artıracağını vurgulayan Doğay, “ Ayrıca, Avrupa'daki futbol kulüplerini bölgeye çekebilmek amacıyla Selçuk Belediyesi ile birlikte futbol sahası yatırımlarına başladık. Bölgede ayrıca 5 adet golf sahası yapılacak. Bölgede diğer gruplar da yatırım planlarını hayata geçirme kararı aldı. Biz de yakın dönemde yeni yatak kapasitelerini hizmete sokmayı planlıyoruz. Antalya bölgesindeki Belek bizim için güzel bir örnek oldu.”
Bu arada, bölgenin geçmişte yaşadığı sıkıntılı dönemler sonrası birlikte hareket etmeyi öğrendiğini kaydeden Doğay, İzmir, Selçuk, Çeşme ve Kuşadası'ndaki turizmcilerin bir araya gelerek oluşturduğu Destination İzmir grubunun bölgeye dinamizm getirdiğine dikkat çekti. Geçmişte tesislerin güçleri oranında ancak 2-3 fuara katılabildiğini, geçen yıl ise grubun gücüyle Avrupa'daki 11 fuarda kendilerini gösterdiklerini ifade eden Doğay, dünya turizminde kalıcı bir marka yaratmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Bölgedeki otellere Avrupa ülkelerinden gelen turist sayısı yüzde 20 oranında artarken, Rusya’dan beklenen artışın yüzde 40'ları bulduğunu belirten Doğay, Rusya’da bu yıl 3 milyona yakın yeni pasaport verildiğini, bu pazardan en büyük payı da Türkiye'nin aldığını kaydetti. Doğay, bu yıl Romanya, Bulgaristan ve İran gibi ülkelerden de büyük ilgi gördüklerini ifade etti.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.