“Pamuğun kalite denetimindeki sıkıntılar giderilmeli!”

“Pamuğun kalite denetimindeki sıkıntılar giderilmeli!”

“Pamuğun kalite denetimindeki sıkıntılar giderilmeli!”

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, pamuğun kalite denetiminde yaşanan aksaklıkların giderilmesi gerektiğine işaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.
Ürün denetmenlerinin denetleme yetkisinin büyük ölçüde alınıp çırçır fabrikalarında çalışan pamuk sorumlu denetçisine veren uygulamanın başarılı olamadığını söyleyen Kocabaş, sistemin yeniden düzenlenmesini istedi.
“PAMUĞUN KALİTE TESPİTİNDE
SIKINTILAR YAŞANIYOR”
Pamukların kontrolüne ilişkin yapılan değişikliğin 2012 yılında yayınlandığını belirten Kocabaş, “Bu tebliğ ile, Ekonomi Bakanlığına bağlı pamuk eksperlerinin, çırçır fabrikalarında yaptıkları denetimler sınırlandırılırken, çırçır fabrikası çalışanlarından oluşan kişilere kısa bir kurs verildikten sonra pamuk sorumlu denetçisi ünvanlarıyla pamuk ürününün Kalite Kontrolü ve Denetimi görevi verildi.
Geçen iki yıla baktığımızda, bu değişiklikten istenilen sonuç alınamadı.Yapılan uygulamalarda pamuk ürününde kalite tespitlerin de sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Ekonomi Bakanlığına bağlı denetmenlerin ancak, sistem attığı taktirde birkaç parti ürünü denetlediği bu yeni durum düzeltilmesi gerekmektedir” diye konuştu.
“SÖKE PAMUĞUNUN MARKALAŞMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”
Söke pamuğunun markalaşması ile ilgili çalışmalar sürdüğünü de sözlerine ekleyen Kocabaş, “Pamuğumuzun kalitesini düşürecek uygulamalardan çiftçi olarak, çırçırcı olarak kaçınmamız gerektiğini hatırlatırım. Denetleme sistemindeki aksaklıkların giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasıyla ilgili uyarılarımızı Ekonomi Bakanlığımıza ilettik“ cümleleriyle açıklamasını noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.