PAMUK HASAD SEZONU BAŞLADI GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILDI

PAMUK HASAD SEZONU BAŞLADI GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILDI

PAMUK HASAD SEZONU BAŞLADI GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILDI

Türkiye’nin en önemli pamuk üretim merkezlerinin başında gelen Aydın ve Söke’de pamuk hasadı başladı. 
     Her yıl çok sayıda iş kazasının meydana geldiği pamuk toplama ve çırçır işlerinde bu yıl güvenlik önlemleri artırıldı. Pamuk toplama işi ve çırçır fabrikalarında çalışanlar, yasa gereği İş Sağlığı ve İş Güvenliği eğitiminden geçerek çalışmalara başladı.  
  Söke Güllübahçe’de faaliyet gösteren Akgünler Çırçır Fabrikası’nda ve arazilerde çalışanlara işe başlamadan önce iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimi verildi. Pamuk tarlasından, pamukların fabrikaya ulaştırılmasına ve fabrikada pamukların işlenmesine kadar görev yapacak tüm personele Ayyıldız OSGB İş Güvenliği Uzmanı Duygu Yaman Yılmaz ve Kalite Yöneticisi Celil Kurt tarafından iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimi verildi.
  Pamuk hasat işlemlerinin başladığını ve Kurban Bayramı sonrası çırçır fabrikasının da faaliyete geçeceğini belirten Akgünler Çırçır Fabrikası İnsan Kaynakları Müdürü İbrahim Akçakoca “Firma olarak yaklaşık 120 kişi istihdam ediyoruz. Geçen sezon yaklaşık 20 milyon kilo pamuk işledik. Bu sezon hedefimiz 25 milyon kilogram. Söke’de faaliyet gösteren bir fabrikayız ama Aydın’ın her bölgesinden gelen pamukları işliyoruz. Üretim ve istihdama büyük önem veriyoruz ama en büyük önemi çalışanlarımızın iş güvenliği ve iş sağlığını oluşturmaya veriyoruz. Bu kapsamda Ayyıldız OSGB İş Sağlığı ve İş Güvenliği firması ile ortak çalışıyoruz. Tüm çalışanlarımız bu konuda eğitim gördü. Tüm işletmelerimize ve çalışanlarımıza kazasız belasız bereketli bir sezon diliyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.