Pamuktan Kağıt

Pamuktan Kağıt

Aydın Tariş S.S. 46 No'lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Yılmaz Elgün yıllardır yanlış uygulanan tarım ve ithalat politikaları nedeniyle zor duruma düşen pamuk üreticisine umut ışığı olacak bir projeyi ortaya attı

Gerçek Gazetesi
Aydın Tariş S.S. 46 No'lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Yılmaz Elgün yıllardır yanlış uygulanan tarım ve ithalat politikaları nedeniyle zor duruma düşen pamuk üreticisine umut ışığı olacak bir projeyi ortaya attı. Tariş Müdürü Elgün yaşanan kuraklıkla birlikte son yılların en zor mevsimini geride bırakan pamuk üreticilerinin hasattan sonra sorun olan pamuk fidanlarının kağıt yapımında kullanılabileceğine inandığını ve bu tezin yetkililerce denenmesini istedi.
Sadece Büyük Menderes Nehri'nin hayat verdiği deltada, Nazilli, Aydın, Koçarlı ve Söke ovalarında yüz binlerce dönüm alanda pamuk üretimi yapıldığını kaydeden Tariş Aydın Müdürü Yılmaz Elgün bu fidanların kağıt yapımında kullanılması halinde pamuk üreticilerinin ek bir gelir elde edeceğini ve dünya piyasasında da rekabet şansının artacağını söyledi.
Stratejik bir ürün olmasına karşın Türkiye'de ve özellikle kuraklığın en fazla hissedildiği Ege Bölgesi'nde üreticisine zarar ettirmesi nedeniyle pamuk üretiminde ciddi bir düşüş yaşandığını kaydeden Elgün "Türkiye'de her yıl kağıt yapımı için milyonlarca ağaç kesilmek zorunda kalınıyor. Bunun yanında sürekli yok olan yeşil alanlar nedeniyle doğal dengenin bozulmasına bağlı olarak da kuraklıklar yaşanmaya başlandı. Oysa Türkiye'de Menderes Ovası başta olmak üzere GAP Bölgesi ve diğer ünlü ovalarımızda gerçekleşen pamuk üretiminde, işlevi biten pamuk fidanlar ayrıca bir masraf ile imha edilmeye uğraşılıyor. Bu aynı zamanda maliyeti de artıran unsurlar arasında yer alıyor. Tariş Aydın Pamuk Kooperatifi Müdürlüğü olarak bu işlevi biten pamuk fidanlarının kağıt yapımında hammadde olarak kullanılabileceğine düşünüyoruz. Hem ülke ekonomisine hem de çevreye katkı için yetkililerden bu hususun değerlendirilmesini istiyoruz" dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.