Paris’te askerler sokağa indi

Paris’te askerler sokağa indi

Paris’te gerçekleştirilen terör saldırısının ardından Fransız askerlerinin güvenliği sağlamak için Paris sokaklarında görev aldığı bildirildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te gece saatlerinde 6 farklı noktaya saldırı düzenlendi. Konser salonunun, stadyumun ve restoranın da aralarında bulunduğu noktalara eş zamanlı olarak düzenlenen kanlı saldırıda en az 153 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Fransa’da olağanüstü hal ilan edilmesine neden olan saldırıda Bataclan Konser Salonu’nda 112 kişiyi öldürüldüğünü kaydeden yetkililer, baskını gerçekleştirilen 8 saldırganın da öldürüldüğünü ifade etti. Bir görgü tanığı Bataclan konser salonuna giriş yapan teröristlerin etrafa ateş açmaya başladığını ifade ederek konser salonunda korkunun hakin olduğunu ifade etti. Bir görgü tanığı da konser salonundaki siyah kıyafetli saldırganın Fransızca konuştuğunu ifade ederek, yaklaşık 10-15 dakika boyunca etrafa ateş açtığını bildirdi. Polis, konser salonunda aralarında üzerinde patlayıcı bulunan 2 saldırganın da bulunduğu 4 kişinin öldürüldüğünü söyledi.

La Petit Cambodge adlı bir restoranı da basan saldırganlar burada da etrafa ateş açtı Yetkililer, saldırganların restoranda 14 kişiyi öldürdüğünü bildirdi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in de bulunduğu Almanya ve Fransa arasında oynanan bir maçın oynandığı stadyuma düzenlenen saldıra ise en az 200 kişinin yaralandı. Yetkililer, diğer bölgelerde de çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini aktararak halka gerekmedikçe sokağa çıkmamaları uyarısında bulundu.
Bölgede geniş güvenlik önlemlerinin de alındığı saldırıda Fransız askerlerin, halkın güvenliği için sokaklara indiği bildirildi. Sokakta görev alan askerin ve polisin yoldan geçen vatandaşları uyarılarda bulunduğu da aktarıldı. Polislerin, saldırıya uğrayan konser alanına da basın mensuplarını yaklaştırmadığı ifade edildi. Saldırının ardından bölgedeki metro istasyonu ulaşıma kapatılırken, okulların, üniversitelerin ve birçok binanın kapalı olması talimatı verildi. Öte yandan, saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.