"PARTİ TERBİYEM NEYİ GEREKTİRİYORSA ONU YERİNE GETİRDİM"

"PARTİ TERBİYEM NEYİ GEREKTİRİYORSA ONU YERİNE GETİRDİM"

Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli geçtiğimiz pazar gerçekleştirilen Sökespor kongresi ve yaşananlarla ilgili açıklama yaptı.

Akkentli, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi ;

"PARTİ TERBİYEM NEYİ GEREKTİRİYORSA ONU YERİNE GETİRDİM"

 

Denizlide oynan Yeşilköy Sökespor Maçının devre arasından Sökespor'un bir dahaki sezon için yönetim oluşmasında görev teklifi geldiğinde teşekkür ederek neticede bir siyasi irade ile çalışıyorum sorarak kendilerine dönüş yapacağımı belirttim. Daha sonra teklifi değerlendirdiğimizi teklifi kabul ettiğimi belirttim.

 

Söke halkımızda heyacanlı hava bir yakanlanmıştı. Hala hazır olan duygunun en üst seviyede tutulması çok önemi bir konuydu.Ayrıca arkadaşlarımızın koymuş olduğu hedefler ve çalışma programı sezon içinde yapılacak mücadelenin detayı tarafıma anlatıldığında bu kadroda olmam gerektiğinin kanaatine vardım.

 

Ben sökesporun aktif yöneticisi olmadığım için bir çok olayın içinde bulunamadım.Gözümün önünde cerayan eden bir sürü yanlış hadiseye de aktif yönetici olmadığım için cevap veremedim.

Pazar günü yapılan Sökespor Kongresinde yaşananların hiç bir noktasını tasvir etmediğimi olayın yaşandığı o anda kendilerine belirttim.

Ne olursa olsun Söke Belediye Başkanına yapılan hareketin su götüren bir tarafı yoktur.Ancak sürecin bu noktalara gelme sebeplerinin de ayrı ayrı irdelenmesi gerektiği kanattindeyim.

Sayın Süleyman başkanımızın dışında bilgisi ve dahli olmadan bir sürecin başkaları tarafından yönetildiği gün gibi aşikardır. Maalesef süreç buralara kadar gelmiştir.

Tamer Makaraç Kardeşimizi yakın zamanda tanıdım oldukça becerikli namuslu ve gönül adamı bir insan olduğunu belirtmek isterim. En azından ben tanıdığım süre içinde bu yönü ile daha çok karşılaştım. Hiç bir zorunluluğu yok iken ailesinin rızkını Sökespor lehine kullandığı bir çok olay gördüm.Aynı durum Kemal Sayın için de geçerlidir.Son günlerde tanıdığım yüreği Sökespor için atan Söke Sevdalısı çok mert bir abimizdir.

Ancak Süleyman başkanımıza Tamer kardeşimizin kongre günü söylediği sözler hem onun nazik yapısına hem de kongrenin havasına yerine uygun değildi.Bunu kendisine de söyledim büyük bir nezaketle karşılayıp haklı olduğumu beyan etti.İstifa sebebi ile yapmış olduğu basın açıklamasında Söke Halkından yaşanalar için özür dilemiştir.

 İnsanların arasında bir sorun var ise baş başa konuşulur çözülür.Maalesef Sökemize özgün bu geleneğimiz bir kaç yıldır ortadan kalktı.Bu konuda çok önemlidir.İnsanlar sorunları aşmak için bir araya gelemiyorsa konuşamıyorsa ikilemde kalıyorsa orada bir sorun var demektir. Bu sorunda cemiyeti içten çökerten bir ölümcül bir hastalıktır.

Sökespor'un geleceği için ciddi bir yönetim şekillenmesi oluşmuştu.Bir çoğu temsil ettikleri alanlarda başarılı çalışmalar yapmış kamuoyunda takdir görmüş kişilerdir.Halk arasında basında sosyal medyada konuşulan popüler isimlerin tamamı ile bağlantı kurulduğuna maddi boyutların hazırlandığına bizzat şahidimdir.Ancak anlık duygular geri dönülmez sözler can alıcı tahrikler  durumu bu noktalara getirdi.

Bir tarafta Sökespor için büyük hedefler koyan bir kadro öteki tarafta Sökenin halkı tarafından seçilen Sökeye ve Sökespor'a hizmet etmek için çalışan belediye başkanı. Başarı gelecekse bu iki kadronun uyumu ile gelecektir.Ancak bu kadroların uyum içinde çalışmasını engellemek için ellerinden geleni yaptılar neticede içine düştüğümüz durum neticesinde maalesef muvaffak olduklarını söylemek mümkündür.

Sökespor maceramın kongre günü sona ermesinin ardından en azından şahsım adına giderken etrafı temiz ve pak bir şekilde bırakılması için elimden gelen gayretin içinde olduğumu belirtmek isterim.

Öncelikle yaşanan süreci dahil olduğum bağlı olduğum siyasi irade ile paylaştım.Tasarrufun şahsıma ait olduğunu her şartta arkamda olduklarını söylediler.Bu bana daha da güç verdi.

Bu düşüncelerim doğrultusunda daha sonra  sayın söke belediye başkanımız ile oldukça verimli bir görüşmem oldu. Belki de bu kadar hengamenin içinde en güzel olanı da buydu.Keşke aynı görüşmeler Sayın Makaraç ve sayın Toyran arasında olsaydı. Bunu içinde bir çabam oldu ancak biraz geç kalındığını gördüm.

Bu görüşmedeki konuşmalarımız aramızda ancak sayın başkanımızın basın açıklamasında da ısrarla değindiği yirmi dört saate ne değişti istifa konusunun üzerinde durdum. Şöyle ki; "Sayın başkanım bu konu benim için bitti ancak benim bırakmam neticesi ile bir çökme oluşabilir ve yönetimin tamamına sirayet edebilir bu sizin için bir sakınca doğurur mu acaba" konusundaki endişelerimi kendisine dile getirdiğim de her zamanki gibi sakinliği ile "süreci izleyeceğiz fatihçim " diye cevap verdi.Bende kendisine bu sürecin dışında kalmak istediğimi belirterek odasından ayrıldım.Akşam yönetim kurulu toplantısında da siyasi terbiyem neyi gerektiriyorsa onu yerine getirdim.

Bu işe başlar iken maalesef başında daha böyle bir olay ile karşılaşacağımı düşünmemiştim.Beni derin bir üzüntüye sevk eden başka bir olay ise bazı futbolcu kardeşlerimizi sevdiğimiz  büyüklerimizin hatırlarını koyarak kongre sürecini beklemeleri talebinde bulunmamızdır.Benim için oldukça üzücü bir durum.

Bir gün Chp içerisinde  yapılan toplantıda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımıza hoş olmayan sözler söylediğinde arkadaşlarımız ile birlikte çok sert bir tepki vermiştik.

Tepki sebebimizin haklı olduğunu ancak pratik anlamda yapılanın yanlış olduğunu bir çok büyüğümüz  bize söylemişti.

Ogün beni sakinleştirmeye çalışan olayı sukunetle izleyip ortamı yumuşatmaya çalışan Söke belediye başkanım Süleyman Toyran'a "size de olsa aynı tepkiyi verirdim" demiştim.

"O da bana tamam ama böyle olmamalı daha sakin konuşarak demişti."

O gün söylediğimi bugün yapmanın vicdani rahatlığını yaşamak oldukça güzel.Almış olduğum tavrımın zamanı ve nedeninde hiç bir tereddütüm yok.Gönlüm bu konuda son derece rahat.

Chp İçersinde yaklaşık 15 yıldır aktif olarak siyaset yapıyorum. Kime nasıl kimin için nerde tepki verileceğini az çok öğrendiğimi düşünüyorum.Bu tepkileri doğru noktada kullanmamış olsaydım sanıyorum birçokları gibi siyasetin çöplüğüne atılıp geri dönüşümü bekliyor olacaktım.

Hayatımda hiç bir zaman "keşke" olmadı hep "iyiki" lerle yol aldım.Bugün bu noktadayım

Bu son yaşanan olayda da Sayın Söke Belediye Başkanımızın kendisine yapılan bir harekette Sayın başkanımızın kendi istediği şekilde tepkimi kendisine danışarak ortaya koydum.Sorunların problemlerin benim istifam ile yükseleceğini belirttim.Bende Sayın başkanımızın sürece dahil kafasında şekillenmiş bir yapı olduğu izlenimi uyandı.

Sökespor sevdasını yüreğinde taşıyan herkes ile mutlaka beraber çalışma imkanımız olacak.

Ama nasıl ?

Kurumlar arası bir mutabakat olur ise Sökespor için bu yönetim kurulunun koyduğunu hedefleri koyan bir kadro olursa desteğimiz sonuna kadar onlar ile olacaktır.

Sökespor geçen sezon çıtasını çok yükseklere taşımıştır.Dahil olduğu BAL liginde ,yönetiminden futbolcusuna kadar itibar kazanmış sağlamış bir kurumdur.Bizim hayatımızda Sökespor'un  çok farklı yeri vardır.Geçen sene Bal ligi futboluna altın harflerle geçen bir başarı yakalandı.Gönüllerin şampiyonu olundu.Bütün bölge Sökesporun başarısından azminden söz etti.Bunların hepsi, Tamer Makaraç ve o yönetimin başarısıdır.

Bunu sezon bitiminden itibaren zaman zaman yönetici arkadaşlarımız ile yaptığımı hoş sohbet toplantılarında BAL liginin ve Ülkenin değişik spor kulüplerinde oynayan futbolcu kardeşlerimizin kendilerini aramak sureti ile Sökespor da oynamak arzularını dile getirmelerinden anlıyorum.

Bu oldukça onur verici bir durumdur. .Kısacası başarıya kenetlenmiş insanların birbirine yardım ederek yaptığı şeyler

Hedef bu kadar büyümüş iken Söke Halkı bu şampiyonluk havasını yakalamış iken Sökespor umuyorum sezon sonunda arzu edilen 3.Lige çıkacaktır.Bugün yönetimden ayrılıyorum ama Sökespor sevgim ve onun neferi olarak çalışmaya, mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğim.

 FATİH AKKENTLİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.