Paşayaylası Oteli açıldı

Paşayaylası Oteli açıldı

Aydın Belediyesi’nin devraldığı Paşayaylası Oteli açıldı

Gerçek Gazetesi
Aydın Merkez Paşayaylası'nda dönemin Valisi Merhum Recep Yazıcıoğlu tarafından Özel İdare Kaynakları ile yaptırılan ve işletilemediği için yıllardır atıl bekleyen Paşayaylası Oteli, yapılan restorasyonun ardından yeniden hizmete açıldı. Belediye Memurları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BELTES) tarafından işletilecek olan otelin açılış törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, Belediye Meclis Üyeleri ve davetliler katıldı.
Otelin açılışında konuşan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Akdeniz İkliminin hakim olduğu Aydın'da yaz aylarını yaylada çam, ceviz ve ardıç ağaçlarının gölgesinde geçirmenin keyfinden söz ederek Paşayaylası'nın bin 200. metresine kurulmuş bu otel ile Aydınlıların ve belediye çalışanlarının bu keyfi çok daha iyi yaşayabileceğini belirtti.
13 oda ve 36 yatağı bulunan otelin çok güzel olduğunu belirterek Hükümet ve Özel İdare Yetkililerinden teleferik talebinde bulunan Belediye Başkanı İlhami Ortekin konuşmasında Yıllar önce çalışkan, öngörülü, doğa sevdalısı Merhum Valimiz Recep Yazıcıoğlu tarafından İl Özel İdaremiz imkanları ile burada halkın da ilgisini cezp etmek amaçlı bir tesisleşmeye gidilmiş, fakat yıllar içerisinde bu küçükte olsa ilginç tesisin bir türlü istenilen biçimde faaliyet gösterebilmesi sağlanamamıştır. Bu gün yeniden hizmete giren bu işletme bu bölgede doğruya ve güzele doğru yeniden atılan ilk adımdır. Dinlenmenin ötesinde doğa sporlarını da buradaki yaşamın içine katmak zorundayız.Bunu başaracağız. Doğayı,özellikle doğallığını en üst seviyede muhafaza ederek insanlarımızın hizmetine sunmaya devam edecek, bu nostaljik, paha biçilmez avantajımızı bilinen, tanınmış bir yaşam merkezi haline getireceğiz dedi.
13 odası ve 36 yatak kapasitesi ve ayrıca 200 kişiye hizmet verebilecek kapasitede salonları bulunan otelin restorasyonu için toplam 491 bin 775 YTL harcama yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı İlhami Ortekin 2005 yılı sonunda Belediyemize devredilen Otel Tesisleri yenileme ve onarım giderleri olarak 227 bin 500 YTL, tefriş ve düzenleme için de 264 bin 275 YTL olmak üzere toplam 491 bin 775 YTL sarf edilmiştir. Hayırlı olsun ifadelerine yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardından restorasyonu tamamlanan Paşayaylası otelinin açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.