Pazar günü hasret bitiyor

Pazar günü hasret bitiyor

BİR YANDA POLAT ALEMDAR, BİR YANDA TATAR RAMAZAN, BİR YANDA MİROĞLU, BİRYANDA KARA MURAT. HEPSİ DE GÜREŞ ARENALARININ ARANILAN ÜNLÜ TÜLÜLERİ. İŞTE ARENALARIN YILDIZLARIYLA 8 AYLIK HASRET PAZAR GÜNÜ SONA ERİYOR.

Yılmaz Ölmaz
Gerçek Gazetesi
Kış sporları açısından Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgelerine sosyal ve ekonomik canlılık kazandıran Deve Güreşleri Aydın"da Pazar günü başlıyor. Germencik İlçesi"ne bağlı Ömerbeyli Köyünde düzenlenecek güreşler öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığı öğrenildi. 25 Kasım Pazar günü başlayacak Aydın"daki Geleneksel Deve Güreşleri 9 Mart 2008 yılında yine Germencik İlçesi"ne bağlı Turanlar Köyü"nde düzenlenecek güreşlerle son bulacak. 2007 yılının son güreşi Söke"ye bağlı Bağarası beldesinde düzenlenecek.
İşte Aydın İlinde 2007–2008 Deve Güreşleri Takvimi. 25 Kasın Pazar Ömerbeyli Köyü, 2 Aralık Pazar Koçarlı Bıyıklı, 9 Ocak Pazar Nazilli İsabeyli, Yine aynı gün Çine Merkez, 30 Aralık Pazar Söke Bağarası, 6 Ocak 2008 İncirliova, 13 Ocak Pazar Germencik, 3 Şubat Pazar Yenipazar, 10 Şubat Pazar Kuyucak ve 9 Mart Pazar günü Germencik Turanlar Köyü.
Söke"ye bağlı Bağarası beldesinde bu yıl 23.sü düzenlenecek olan Deve Güreşleri için iddialı olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Ünal Yeşil, “Bu yıl Belediye olarak güreşleri düzenleme kararı aldık. Şimdiden harekete geçerek güreş arenalarının en iddialı 90 çift devesi"ni Bararası Güreşleri için programladım. Bağarası Selçuk ve Kuşadası gibi bu konuda oldukça iddialı. Bağarası"na doğal güreş alanı kazandırdık. Bu alanımızı 30 Aralık güreşlerine hazırlıyoruz. 2007 yılının son güreşleri için tüm güreş severleri şimdiden Bağarası"na bekliyoruz” dedi.
Pazar günü Ömerbeyli Köyünde başlayacak olan güreşlerle birlikte arenaların yıldız tülüleri de görücüye çıkacak. Polat Alemdar, Deli Yürek, Tatar Ramazan, Kara Murat, Çılgın Hasan, Barkahan, Türkmen bey ve Gelidonya gibi Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinin şanlı develeri hayranlarıyla buluşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.