Pazarcı esnafı çözüm istiyor

Pazarcı esnafı çözüm istiyor

Pazarcı esnafı çözüm istiyor


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Söke Kapalı Pazaryeri"nde sergi açan pazarcı esnafları pazaryerinde bir takım düzenlemeler yapılması konusunda Belediye yetkililerini göreve çağırdı.
Yıllardır Söke"de esnaflık yaptığını belirten Sebze ve Meyveciler Odası eski yöneticisi ve Söke Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Koşar, “Söke Türkiye"nin sayılı 2. pazarıydı.
Adeta bir markaydı ancak geçtiğimiz süreçte burada düzenleme adı altında yeni bir pazaryeri oluşturuldu. Ancak ne kadar kapalı, şüpheli. Daha çok yarı açık pazaryeri dememiz daha doğru olur” diye konuştu.
“SADECE VATANDAŞ
MAĞDUR DEĞİL,
ESNAF DA MAĞDUR”
“Söke"de daha farklı bir mimari çalışma ile gerçekten kapalı ve daha kullanışlı bir pazaryeri yapılabilirdi” diyen ve aynı zamanda pazarcı esnaflığı yapan Koşar, “Düzeltilmemesi için hiçbir sebep yok, çare bulunabileceğini umuyoruz. İnşallah Belediye Başkanımız ve ekibi buraya da el atacaktır. Bu çok geç kalınmış bir konu. Pazaryeri yapıldığında bu yana bloklar arasındaki açık kalan kısımda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Hem güneşten hem de kışın aşırı rüzgar ve yağmur şartlarından vatandaşlarımız alışveriş yapamıyorlar. Çatıdaki bütün su olukları hatalı bir proje ile tamamen yola verilmiş vaziyette. 15 dakikalık bir yağmurda kapalı pazaryerinde kimse yürüyemez hale geliyor. Sadece vatandaşlar mağdur değil, esnafta mağdur” dedi.
“KIŞIN SÖKE KAPALI
PAZARYERİ
ADETA YÜZÜYOR”
Vatandaşların daha kullanışlı bir pazaryerinde alışveriş yapma isteklerinin en doğal hakları olduğunu vurgulayan Koşar, “Şemsiye ve çadırlarla bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Ancak bu sefer de mevcut kameralar çadırlar ve şemsiyelerden ötürü hırsızlık olaylarına karşı görüntü alamıyorlar. Hem kötü görüntü oluşturuyor, hem de güvenlik açısından zaafiyete neden oluyor. Bunlar hiç hoş olmayan görüntüler. Eğer tamamıyla kapalı bir pazaryeri olsaydı böyle bir sıkıntı olmazdı. Çok basit bir tadilatla bu sıkıntı çözülebilir. Su olukları için de tedbir alınmalı. Kışın Söke Kapalı Pazaryeri adeta yüzüyor” şeklinde konuştu.
“ACİLEN BİR
ÇÖZÜM BULUNMALI”
Kışa kadar acilen önlem alınması gerektiğini belirten Koşar, “Herşeyi ile daha muntazam bir kapalı Pazar yeri acilen tesis edilmeli. Söke"de haftada 7 tane Pazar kuruluyor, bu çok fazla. Mahalle aralarında kötü bir görüntü oluşturuyor. 7 tane pazar kurulacağına kapalı pazaryerinde bir düzenleme yapılsa, haftanın 2 yada 3 günü burada sergi açılsa hem sokaklarımızdaki Pazar dağıldıktan sonraki kötü görüntü kalkar hem de vatandaşlar rahat bir nefes alır. Özellikle Çarşamba günleri aynı günü bir başka Pazar daha kuruluyor. Bu tek günde gerçekleşmeli. Bu konuda da yetkililer gerekli düzenlemede bulunmamalılar. Biz defalarca girişimlerde bulunduk ancak halen bir çözüm gerçekleşmedi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.