«Pes doğrusu!»

«Pes doğrusu!»

«Pes doğrusu!» dedirten tasarrufa «Pes doğrusu!» dedirten açıklama

«Pes doğrusu!» dedirten tasarrufa

 «Pes doğrusu!» dedirten açıklama

Usta gazeteci Yılmaz Ölmez’in yaptığı ve Gerçek Gazetesi’nde de yayınlanan kömür haberini yalanlamaya çalışan Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Karacahayıt Köyü sakinlerini ve iki köy muhtarını da yalancılıkla suçladığının hiç farkında değiller!

“BUNUN ADI TASARRUFSA PES DOĞRUSU” DEDİK, İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN, “PES DOĞRUSU DEDİRTEN” YANIT ALDIK!

Yılmaz ÖLMEZ

Gerçek Gazetesi

Söke’ye bağlı Karacahayıt Köyü’ndeki ilköğretim okuluna bu yıl yakacak yardımı yapılmadığına dikkat çekmiş, bunun nedenini Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner’e sormuştuk. Murat Taner’de Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buydağeken’i arayıp, Karacahayıt Köyü’ne neden odun verilmediğinin bilgisini almıştı. Murat Taner, ”Olayı yeni duydum ve çok üzüldüm. Hemen ilgileniyorum” diyerek, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buydayeken’i aramıştı. Murat Taner, ”Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken’i arayıp, Karacahayıt İlköğretim Okulu’na kömür gönderilmesini istedim ve böyle bir yanlışı neden yaptıklarını sordum. Mustafa Buğdayeken arkadaşımız da kömürü göndereceğini söyledi” diyerek açıklama yapmıştı.

Karacahayıt Köyü Muhtar Vekili Hüseyin Yıldız, köyüne Kargın Çayı’ndaki köpürmeyi haber yapmaya gelen muhabirimiz Yılmaz Ölmez’e, o anda Özbaşı Köyü Muhtarı Âlim Özev’in de bulunduğu bir ortamda Karacahayıt İlköğretim Okulu’na kömür gelmediğini söylemiş, bunun üzerine de deneyimli gazeteci arkadaşımız Yılmaz Ölmez okula giderek Muhtar Hüseyin Yıldız ile röportaj yapmıştı. Hüseyin Yıldız, ”Milli Eğitim Müdürlüğümüzden geçen yıla kadar 2 ton kömür, 500 kilo civarında odun yardımı alıyorduk. Bu yıl bize yakacak yardımı yapılmadı. Birkaç kez Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gitmeme rağmen, bana taşımalı sistemle eğitim görülen okullara yakacak yardımının yapıldığını ve benim köyümde 1.sınıftan 5. sınıfa kadar eğitim görüldüğünü gerekçe gösterdi. Köyümde 62 çocuk eğitim görüyor, ayrıca 15 ana sınıfı öğrencimiz var. Nasıl oluyor da benim köyüme yakacak yardımı yapılmıyor. Yaz sıcağında ülke genelinde torba torba kömür dağıtıldı. O insanlar fakir de benim köyümün çocukları zengin mi?” diyerek tepkisini dile getirmişti. Bu haberin yayınlanmasının ardından Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken imzalı yazı merkezimize fakslandı.

Yazıda aynen şöyle deniliyordu: İlçemizde günlük olarak yayınlanmakta olan Gerçek Gazetesinin 21 Kasım 2007 tarih ve 1147 sayılı nüshasında yayınlanan,”Bunun Adı Tasarrufsa Pes Doğrusu” başlıklı haber ile, Cumhuriyet Gazetesi Ege ekinin 23 Kasım 2007 Cuma günlü sayısında ”Kömür Şovu Kanıtlandı” başlığıyla,ilçemize bağlı bazı köy İlköğretim okullarına kömür verilmediği haber olarak yayınlanmıştır. Bu haber asılsız olup, gerçeği yansıtmamaktadır. Köy ilköğretim okullarına verilen yakacak yardımları aşağıda belirtilmiştir” deniliyor.

   Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü İmzasıyla Söke Kaymakamlığı’na imzaya gönderilen bu metni Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu’nun da imzaladığı görülüyor. Yani Kamuoyu ile birlikte Kaymakamlıkta yanıltılıyor. 11 köy okuluna yakacak yardımı yapıldığı ve 1.500 kg. kömürün Karacahayıt Köyü’ne gönderildiği iddia ediliyor. Kısacası arkadaşımız Yılmaz Ölmez’e bu açıklamayı yapan Köy Muhtar Vekili Hüseyin Yıldız ve Özbaşı Köyü Muhtarı Âlim Özev’i yalanlıyor. Hatta tüm Karacahayıt Köyü sakinleri ve 62 öğrenci de top yekûn yalanlanıyor. Hiç kimsenin koskoca köyü yalanlamaya hakkı yok diyor ve Aydın Valiliğinin bu konuyla yakından ilgileneceğine inanıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.