Polat, “İnönü’ye ve düşüncelerine muhtacız”

Polat, “İnönü’ye ve düşüncelerine muhtacız”

Polat, “İnönü’ye ve düşüncelerine muhtacız”

Arif Akçay
Gerçek Gazetesi
Cumhuriyet Halk Partisi Söke İlçe Başkanı Erkan Polat, partisinin ikinci Genel Başkanı, ve Türkiye Cumhuriyeti ikinci Cumhurbaşkanı merhum İsmet İnönü"nün 35"nci ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamasında O"nu saygıyla andıklarını belirtti.
Başkan Polat açıklamasında; “İsmet İnönü, Ulusal Kurtuluş Savaşı"mızın kazanılmasında ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti"nin kurulmasında Büyük Atatürk"ün en yakın silah ve çalışma arkadaşıdır.
Türkiye Cumhuriyeti"nin 2. Cumhurbaşkanı, CHP"nin 2. Genel Başkanıdır.
Mudanya ve Lozan Konferanslarının usta diplomatı, çetin müzakerecisi, 2. Dünya Savaşı"nda başta Avrupa olmak üzere birçok ülke kan ve ateşe boğulurken ülkemizi savaşın dışında tutmayı başarmış barışçı, usta siyasetçimizdir.
İnönü Dışişleri Bakanı ve Başbakan olarak da uzun yıllar hizmet etmiş, özellikle zor zamanların Başbakanı olarak görev yapmıştır. Cumhuriyete karşı isyanların bastırılmasında önemli rol oynamıştır.
“Bir memlekette namus erbabı en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur” ünlü sözüyle tanıdığınız İsmet İnönü, ülkemizde demokrasiye geçişi de gerçekleştirmiş; 1950 seçimlerini kaybetmesi üzerine, “Benim en büyük yenilgim, en büyük zaferimdir” diyerek iktidarı devretmiştir.
Günümüzün ağır koşullarında İsmet İNÖNÜ"ye ve onun düşüncelerine daha çok muhtaç olduğumuzu görüyor, anısı önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.