Prof. Dr. Canan Karatay’dan Söke tavsiyesi

Prof. Dr. Canan Karatay’dan Söke tavsiyesi

Sağlıklı beslenme önerileriyle ezber bozan açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Prof.Dr. Canan Karatay, Söke’ye bağlı Doğanbey ve Karina Dalyanı’na hayran kaldı.

Söke’nin Ege Denizi’ne kıyısı olan Karina Dalyanı ve tarihi Rum yerleşimi olan eski Doğanbey Köyü’nü ailesiyle gezen Canan Karatay; bu bölgeyi herkese tavsiye edeceğini söyledi. Eşi Ali Başak Karatay, oğlu Mehmet Rahmi Karatay ve gelini ile Söke’ye yolu düşen Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay; mavi ve yeşilin bir arada olduğu Ege’nin doğal cennetinde keyifli bir gün geçirdi.

 

Söke’yi ve çevresini geç keşfedenlerden olduğunu itiraf eden Prof. Dr. Canan Karatay, eski Doğanbey Köyü’nde bulunan ve birçoğu restore edilmiş tarihi Rum evlerini çok beğendi. Bölge halkıyla yaptığı sohbetlerde bilgiler alan Canan Karatay; “Burada hayatınız uzar. Bir tarafta yemyeşil bir millipark doğası, bir tarafta eşsiz deniz manzarası. Karina Dalyanı’nın balık ve göçmen kuşların uğrak yeri olduğunu da öğrendim. Daha geniş bir zamanda yeniden bu bölgeyi gezmeye geleceğim” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.