Prof. Dr. Cüceloğlu ADÜ'de çocukları anlattı

Prof. Dr. Cüceloğlu ADÜ'de çocukları anlattı

Prof. Dr. Cüceloğlu ADÜ'de çocukları anlattı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı ile Türkiye Milli Pediatri Derneği Aydın Şubesi’nin Prof. Dr. Ayşe Yenigün onuruna düzenlediği “9. Aydın Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Günü” geniş bir katılımla yapıldı.
ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mücahit Avcil, Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Prof. Dr. Ayşe Yenigün, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Münevver Kaynak Türkmen yaptığı açılış konuşmasında, etkinliği Prof. Dr. Ayşe Yenigün onuruna düzenlemekten mutluluk duyduklarını, Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Çocuk Alerji Bilim dallarının kuruluş ve gelişiminde kendisinin büyük katkıları olduğunu belirtti ve Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı hakkında bilgiler verdi.
Dr. Şirin Mehmet Kaya’nın asistanların gözüyle Prof.Dr.Ayşe Yenigün hakkındaki duygu ve düşünceleri katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilirken, Yenigün için hazırlanan slayt gösterisi de beğeni topladı. Slaytın ardından Prof. Dr. Münevver Kaynak Türkmen, Prof. Dr. Ferah Sönmez ve Prof. Dr. Ayşe Tosun emeklerinden dolayı Yenigün’e plaketini takdim ettiler.
“Çocuklar İçin Sağlıklı Gelişim Ortamı Oluşturmak” konulu konferansı vermek üzere etkinlikte bulunan İletişim Psikoloğu Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, varlığından dolayı Ayşe Yenigün’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında, insan ilişkilerinde ve çocuğun gelişim sürecinde etkin iletişimin önemini vurguladı. İletişim eksikliği, empati yoksunluğu ve özensizliğin toplumu biz bilincinden uzaklaştırdığını, kendi yaşamında kendin olarak var olabilmenin önemi doğru anlaşılırsa, biz bilincinin kolaylıkla yerleşeceğini belirtti.
“Bu yaşam kimin yaşamı, hayatınızın direksiyonunda kim oturuyor?” sorusunu katılımcılara yönelten Cüceloğlu, bir insanın hayatındaki en önemli tanığın kendi özü, vicdanı olduğuna değinerek eğitim sisteminin, bunun üzerinde durması gerektiğine dikkat çekti. Kendi yaşamımızın öğrencisi olabilmeyi başarıp bilinci geliştirmeyi vurgulayarak konferansını tamamlayan Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’na teşekkür belgesi ve çiçeğini Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Uysal takdim etti.
Etkinlik gün boyunca Çocuk Beslenmesi ve Besleme Bozuklukları, Hışıltılı Çocuğa Yaklaşım ve Pediatrik Aciller konulu panellerle devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.