PROJE TAMAMLANDI AMA SU SORUNU ÇÖZÜLMEDİ

PROJE TAMAMLANDI AMA SU SORUNU ÇÖZÜLMEDİ

HATALI İŞÇİLİK NEDENİYLE SUYUMUZ KÖYE ULAŞMIYOR"

Aydın Merkez Baltaköy KÖYDES projesi kapsamında 380 bin YTL'lik prje ile köylerine getirilen sudan faydalanamadı. Suları olmasına rağmen taşeron firmanın işi sağlam yapmaması nedeniyle köylerinde ciddi susuzluk yaşandığını belirten Köy Muhtarı Durmuş Çoban, sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım istedi.
Köyünün içme ve kullanım suyu ihtiyacını karşılamak için, İl Özel İdaresi tarafından özel bir taşeron firmaya ihale ile yaptırılan su şebekesinin sağlam yapılmadığı için mevcut suyun köylerine ulaşmadığını iddia eden Köy Muhtarı Çoban, su şebeke işi 5 ay önce tamamlanmasına rağmen boruların sürekli patlaması nedeniyle köylerine suyun ulaşmadığını ve köydeki susuzluğun hat safhaya ulaştığını söyledi.
Edinilen bilgiye göre Ege Bölgesi'nde etkili olan kuraklık nedeniyle su sıkıntısı çekmeye başlayan Baltaköy sakinleri, komşu köyleri olan Savrandere köyünde yaşayan bir hayırseverin kendilerine bağışladığı arazide sondaj çalışmaları yaptı. Açılan kuyudan olumlu sonuç alan Köy tüzel kişiliği, 4 bin YTL masraf yaparak suyu çıkardı. Köylerine 7 kilo metre uzaklıktaki bu suyu köy şebekesine dahil etmek için yeterli imkanlara sahip olmayan köy muhtarlığı, İl Özel İdaresi'ne başvuru yaparak projenin tamamlanması için yardım istedi. KÖYDES projesi kapsamında 380 bin YTL'ye ihale edilen işi özel bir firma aldı. Firma 2006 yılında başladığı çalışmaları yılsonunda tamamlayarak, şebekeyi köyün içme suyu deposu ile birleştirdi. Bu aşamadan sonra köy muhtarlığı tarafından kontrol edilen şebekeden su motorları ile su pompalanmaya başlandı. Şebekenin ilk 2 kilometrelik dik kesiminde bulunan bağlantı eklerinin sürekli olarak patlaması nedeniyle, kaynaktan çıkan su köye ulaşamadan boş araziye aktı.
Aylardır şebekedeki arızalar ile boğuştuklarını ve bu arızalar nedeniyle susuzluk çektiklerini belirten Köy Muhtarı Çoban yapılan bunca masrafa rağmen bu güne kadar sudan hiç faydalanamadıklarını ifade etti. Köylünün susuzlukla mücadele ettiğini ve tek umutlarının bu kaynak olduğunu belirten Çoban, "Köyümüz merkezinde bulunan su kaynağımıza yüzde 80 içilemez raporu verildiği için kullanılamıyor. Bu nedenle bu suya çok acil ihtiyacımız var. Proje tamamlandı. Fakat halen İl Özel İdaresi tarafından teslim alınmadı. Daha önceki arızalarımızı yetkililere ilettik. Onların da desteği ile firma şebekenin belli bir bölümü yeniden yaptı. Ancak iş yarım kaldı. Borular her gün patlıyor. Arızalar la uğraşmaktan köyün diğer işleriyle uğraşamıyorum. Bir ekin tamir masrafı 500 YTL, geçen haftadan beri bin 250 YTL para harcadık. Köyümüzün bu tamiratlara ayırabilecek bütçesi yok. O nedenle susuz bekliyoruz. Projenin İl Özel İdaresi'ne teslimi yapılmadan, şebekenin kalan kısmının da yenilenmesini istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.