Purçu isyan etti, BU HAKARET TÜRK MİLLETİNE

Purçu isyan etti, BU HAKARET TÜRK MİLLETİNE

Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay'ın çocukları için dilenmek zorunda olan Roman vatandaşa “geber” demesi ortalığı karıştırdı.

Roman milletvekili Özcan Purçu, tüm camianın şokta olduğunu, 400 dernek ve 20 federasyonun Noğay hakkında başvuruda bulanacağını söyledi. "Romanlar günü nedeniyle kutlama beklerken, böylesine ağır bir hakarete uğradık. Bu tam bir rezalet" diyen Purçu, konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ile de görüşeceğini bildirdi.

6443b2bc-2d63-4f61-9d99-64f0055edf27.jpg

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay, “Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım şimdi ben dilenmekten çöpten yiyecek toplamaktan geliyorum” diyen roman kadına twitter hesabından “Geber” yanıtını verdi. Nail Noğay, tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine önce tweeti sildi, daha sonra hesabını kapatmak zorunda kaldı. Ancak, Noğay'ın bu açıklamaları Roman camiasında deprem etkisi yarattı. CHP'nin Roman kökenli milletvekili Özcan Purçu, o açıklamaları değerlendirdi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, tüm camianın şokta olduğunu, gece yarısından bu yana her kesin mesajlaştığını, 400 dernek ve 20'ye yakın federasyonun Noğay hakkında ilgili birimlere başvuruda bulunacağını açıkladı. "Biz, Dünya Romanlar Günü nedeniyle kutlama beklerken böylesine ağır bir hakarete uğradık. Bu olay tam bir rezalettir. Asla kabul edilemez" diyen Purçu, bu zihniyette bir kişinin değil Romanlara, hiçbir Türk vatandaşına devlet hizmeti veremeyeceğini, vermemesi gerektiğini söyledi.

 

BU HAKARET TÜRK MİLLETİNE EDİLMİŞTİR
Purçu, "Bu hakaret sadece Romanlara değil tüm Türk milletine edilmiştir. Çünkü bizler, hepimiz Türk milletiyiz. Bu tür insanların asla ve asla kamu görevi yapmaması lazım. Tam da salgın gibi bir belayla uğraştığımız bir dönemde, hizmet etme makamında olan bir kişi, yurttaşlara bu şekilde davranamaz. Bu şekilde hakaret edemez. Yardım etmesi gerekirken 'geber' diyemez. Bu şahıs, Türk milletinin gelenek, görenek, yardımseverlik, misafirperverlik ve vicdanlılık özelliklerine de uygun bir karakter değil" dedi.

 

BİR TOPAN EKMEK İÇİN CANLARINI ORTAYA KOYUYORLAR...
Noğay'ın derhal görevden alınması gerektiğini belirten Özcan Purçu, konuyla ilgili TBMM'ye soru önergesi vereceğini, bugün de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile görüşeceğini söyledi. Purçu, "Türk milleti adına bu olay nedeniyle çok üzüldüm ve çok utandım. Hiç böyle bir laf edilir mi! Yahu, Roman dediğiniz insan, zaten geçimini sokaktan karşılıyor. Güvencesiz işlerde çalışıyor. Bu virüs gibi durumlarda en savunmasız durumda onlar. Bir topan ekmek için canlarını ortaya koyuyorlar. O röportajdaki kadıncağız da ne demiş sanki. Gayet insani bir şekilde, çocuklarının aç olduğunu söylemiş. Onları doyurmak istediğini söylemiş. Bu kadıncağıza geber denir mi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.