Ramazanda sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek

Ramazanda sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek

Ramazanda sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek


Gerçek Gazetesi
Ramazan ayı boyunca hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği ve Temmuz ayında uzun yıllar ortalaması civarında yağış beklendiği beliritldi.
Hava sıcaklığının ise Temmuz ayının ilk günlerinde batı bölgelerden itibaren tekrar artmaya başlayacağı ve mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyredeceği bekleniyor. 4 ve 5 Temmuz tarihlerinde, yurdun kuzey kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışların görülebileceği, diğer yerlerin ise açık ve güneşli geçmeye devam edeceği, hava sıcaklığının tekrar azalarak yurt genelinde mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.
Orta vadeli ve aylık tahminlere göre Ramazan ayının 2. , 3. ve 4. haftalarında hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde seyretmesi öngörülüyor.
Uzun yıllar ortalamalarına göre Temmuz ayı Türkiye"de yağışın en az olduğu aylardan biri olarak dikkat çekiyor. Bu yıl Temmuz ayında uzun yıllar ortalamaları civarında yağışların meydana geleceği tahmin ediliyor. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.