Rehberler Günü kutlandı

Rehberler Günü kutlandı

Rehberler Günü kutlandı

Gerçek Gazetesi

21 Şubat Dünya Rehberler Günü, Kuşadası'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kuşadası Profesyonel Rehberler Derneği (KURED) tarafından gerçekleştirilen Anıt Otel'de gerçekleştirilen etkinlikler büyük ilgi gördü. Konferans dinleyip, kokteyle katılan rehberler, daha sonra yemekte bir araya geldi.
Kuşadası Atınç Otelde gerçekleştirilen 21 Şubat Dünya Rehberler Günü'nün kutlamasının ilk bölümünde konferans gerçekleştirildi. KURED eski Başkanı Ergül Kocamaz tarafından gerçekleştirilen konferansta, Kocamaz, yaptığı Yemen turu ile ilgili görüşlerini ve Yemen şehri ile ilgili bilgileri dia gösterisi ile meslektaşlarına sundu. Kocamaz konuşmasında "Yemen de bayanlar sadece gözleri gözükecek şekilde giyinirler ve fotoğraf çekilmeyi pek sevmezler yemendeki bayanların giyiniş tarzı çocukların ellerindeki oyuncaklara kadar yansımıştır. Bu nedenle çocukların oynadığı bebeklerin bile sadece gözleri gözüküyordu" diye konuştu.
KURED Başkanı Ali Karapınar da, dünya rehberler günü nedeniyle tüm rehberlerin bu önemli gününü kutlayarak, "Dünya Rehberler Günü'nde geleneksel hale getirdiğimiz kutlama programımız beklediğimizin üzerinde bir ilgi gördü. Hedefimiz, bu önemli günde tüm meslektaşlarımız ile bir araya gelmekti ve hedefimize ulaştık.
Rehberlerin sorunlarının çözümü için tek yol birliktelikten geçiyor. KURED olarak bu yönde önemli mesafeler aldı. Ayrıca, bu önemli günde meslekte 20 ve daha yukarı yılları dolduran meslektaşlarımızı onur plaketi ile ödüllendirdik" diye konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.