Rehine çocuk operasyonu

Rehine çocuk operasyonu

ÖDEMİŞ'TE BİR ALACAK YÜZÜNDEN REHİNE OLARAK KAÇIRILAN 9 YAŞINDAKİ ÇOCUK POLİSİN OPERASYONUYLA KURTARILDI

Gerçek Gazetesi

Ödemiş'te, babasının borcu yüzünden rehine olarak kaçırılan 9 yaşındaki bir çocuk Kuşadası polisinin operasyonuyla kurtarıldı. Polis, olayla ilgili 9 kişiyi gözaltına aldı.

 Ödemiş Cezaevi'nde hükümlü oldukları sırada tanışan eski sabıkalı B.K. ve M.E., cezaevinden çıktıktan sonra da arkadaşlıklarını sürdürdü. Daha sonra B.K., arkadaşı M.E.'ye Ödemiş'te bir motosiklet sattı. Kalan 2 bin YTL'lik alacağını isteyen B.K., bu parayı alamayınca M.E.'nin 9 yaşındaki çocuğu B.E.'yi dün sabah Ödemiş'ten kaçırdı. M.E.'nin Ödemiş Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak çocuğunun B.K. ve arkadaşları tarafından fidye karşılığı kaçırıldığını belirtmesi ve şikayetçi olması üzerine olay Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildi.

 Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri, 9 yaşındaki B.E.'nin kurtarılması için geniş çaplı bir araştırma başlatırken, zanlı B.K. ve arkadaşlarıyla irtibata geçildi. M.E.'nin yakını diye B.K. ile telefonda pazarlık yapan polis fidye konusunda anlaşma sağladıktan sonra Hacıfeyzullah Mahallesi'nde verilen adrese gitti. Para dolu çanta bekleyen zanlı B.K. ve arkadaşları karşısında polisi görünce ne yapacağını şaşırdı. Polisin yaptığı operasyonla 9 yaşındaki B.E. kurtarılırken, B.K. ile birlikte K.G., C.B. ve Y.K. isimli kişiler yakalandı. 4 zanlının verdiği ifadeler doğrultusunda sabaha karşı biri Hacıfeyzullah diğeri İkiçeşmelik Mahallesi'nde iki ayrı adrese daha baskın yapan Asayiş Büro Amirliği ekipleri çocuk kaçırma ve fidye isteme olayına karışan M.C., F.T., Ö.K., M.K. ve M.B.'yi de yakaladı.

 Operasyonla kurtarılan 9 yaşındaki B.E., Ödemiş'ten gelen babası M.E.'ye teslim edildi. M.E., verdiği ifadede borcu bulunmadığını belirterek cezaevinden tanıdığı kişilerin kendisinden haraç almaya çalıştığını, vermeyince de çocuğunu kaçırarak iki milyar lira fidye istediklerini söyledi.

 (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.