Rektör Bircan bölümlerin Söke'den taşınacağını doğruladı

Rektör Bircan bölümlerin Söke'den taşınacağını doğruladı

Rektör Bircan bölümlerin Söke'den taşınacağını doğruladı

Son günlerde Söke’nin gündeminde olan Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Hemşirelik Yüksekokulu’nun Aydın merkez kampüs bünyesine nakli konusunda iddialar üzerine Söke Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı ziyaret etti.
Söke Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Hemşirelik Yüksekokulu’nun Aydın merkez kampüse taşınması ile ilgili iddiaları doğrulayan Rektör Bircan, konunun üniversite senatosundan geçtiğini YÖK tarafından onaylanmasını beklediklerini söyledi. STK Platformu tarafından yapılan açıklamaya göre Rektör Bircan bölümlerin Söke’den taşınması ile ilgili gerekçe olarak Söke’deki derslik yetersizliği ve staj imkanının azlığını sundu.
Söke STK Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Söke deki STK’lar ve hayırsever vatandaşlar olarak elinden gelen bütün gayreti gösteren ve üniversite yerleşkesinin her tuğlasında emeği olan bizler; bu durumdan rahatsızlık duyduğumuzu belirttik. Sayın rektör, Söke’de işletme fakültesinde yeni bölümler açılacağını, mimarlık ve tasarım fakültesine de ziraat fakültesinden “peyzaj mimarlığı” bölümünün kaydırılacağını belirtmişlerdir. Hem öğrenci sayısının düşmemesi hem de nitelikli, piyasada ve devlette iş karşılığı olan bölümler konusunda Söke’nin mağdur edilmeyeceği sözünü vermişlerdir. İlave olarak Söke’deki fiziki imkanların geliştirilmesi için merkezi bütçeden daha fazla pay ayrılması konusunda gayret edileceğinin sözünü vermişlerdir. Ayrıca bayramdan sonra Söke’de bir toplantı yapılması düşüncesi gelişmiş bu düşünce her iki heyet tarafından memnuniyetle benimsenmiştir” denildi.
“RAHATSIZIZ”
Açıklamada ayrıca; “Başta Söke halkını temsil eden bizler bugüne kadar büyük gayretler ile Söke’de açılmış olan bölümlerin Söke’den taşınması konusunda rahatsız olduğumuzu belirtmek isteriz. Söke’deki üniversite yerleşkesinin nüfusunun ve niteliğinin azalmaması için üniversite yönetimi, kamu idarecileri ve siyasi partilerden destek beklemekteyiz. Süreci her daim ve sonuna kadar takip edeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.