REZALET..! OKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİYİ KUMPASTA KULLANMIŞ

REZALET..! OKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİYİ KUMPASTA KULLANMIŞ

Bağarası Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde 2018 yılında yaşanan bir olay ‘’böyle eğitimci ve idareci olmaz’’ dedirtti.

Orhan Uğur isimli öğretmenin okul müdürü tarafından uğradığı mağduriyet inanılır gibi değil. Konuyu yargıya taşıyan öğretmen Orhan Uğur,  ilk etapta görüşme talebimizi kabul etmedi ancak daha sonra  yazılı  açıklama  yaparak yaşadığı  olayı anlattı.

Haber: Durmuş Tuna

Okulda görev yaptığı 2018 yılında, Okul Müdürü Ömer Koyuncu’nun  yönetmeliklere aykırı uygulaması nedeniyle sağlıklı ders işleyemediklerini belirten Orhan öğretmen, sorunun okul içerisinde çözülmesi için yaptığı görüşmelerden sonuç alamayınca da Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat etmiş. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuya hassasiyetle yaklaştığını belirten Uğur yazılı açıklamasında; "Yapılan müfettiş incelemesi sonucu, okul müdürü Ömer Koyuncu’nun yönetmeliklere aykırı işlem yaptığı tespit edildi ve hakkında disiplin işlemi yapıldı. Okul Müdürü Ömer Koyuncu kınama cezası aldığı için bana karşı hasmane bir tutum içine girdi. Görev yapmamı zorlaştırarak, kendi isteğimle tayin isteyip, gitmem için elinden geleni yaptı. Bunda başarılı olamayınca hakkımda soruşturma açtırarak, görev yerimi değiştirtmek için  aynı okulda 11.ci sınıf öğrencisi olan Serkan A. yı kullanarak, bana iftira atması için azmettirmiş, öğrenciye hakkımda dilekçe yazdırmış ve bu dilekçeyi Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne göndermiştir. Söz konusu iftira dilekçesinde, benim öğrenci Serkan A.'yı 08/05/2018 tarihinde sabah 07.30'da Söke’den Bağarası’na gelirken, Aydın Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma aracında, öğrenciyi  okul içi davranışları nedeniyle tehdit ettiğimi iddia etmişlerdir.’’ ifadelerine yer verdi.

Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de işin aslını hiç araştırmadığını belirten Uğur; ‘’Bu işin aslı nedir? Doğru mudur? diye bana hiç bir şey sormadan hakkımda muhakkik tayin edilmiş, soruşturma açılmıştır. İddia edilen olay tarihinden 13 gün sonra gelen muhakkiğin söylemesi üzerine  bu iddiadan  haberim oldu. Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından atanan  muhakkikçe yapılan inceleme sonucu tanık beyanlarıyla iddianın asılsız olduğu ortaya çıkmıştır" açıklamasında bulundu.

Bu gelişme üzerine  öğrenciyi azmettirmek suretiyle hakkında iftira dilekçesi yazdıran okul müdürü Ömer Koyuncu ve  bu suça alet olan öğrenci Serkan A. hakkında iftira suçundan dava açıldığını belirten Uğur; "Ömer Koyuncu’nun daha önceden de sabıkası olduğundan, tekerrürden  Söke 1'inci Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Yapılan yargılama sonucu ikisi hakkında, 1 yıl 3 er ay hapis cezası verilmiştir. Öğrenci Serkan A. nın  1 yıl 3 ay hapis cezası HAGB olarak kesinleşti. Okul Müdürü Ömer Koyuncu ise; İzmir İstinaf Mahkemesine itiraz ettiyse de mahkeme, 10 ay hapis cezasını onaylayıp, 6000 TL. adli para cezasına çevirdi" açıklamasında bulundu.

Öğretmen Orhan Uğur yazılı açıklamasında adaletin yerini bulduğunu belirterek; "her hangi bir haksızlığa maruz kalındığında kimse kendisini çaresiz hissetmesin. Ülkemizde tarafsız, adil bir hukuk sistemi ve bunu hassasiyetle uygulayan Savcı ve Hakimlerimiz var’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.