Rotary Kulübü Tire’ye gezi düzenledi

Rotary Kulübü Tire’ye gezi düzenledi

Rotary Kulübü Tire’ye gezi düzenledi


Gerçek Gazetesi
Hamdi AKGÜL

Söke Rotary Kulübü tarafından İzmir'in Tire ilçesine gezi düzenlendi.
Roteryan Avukat Nilgün Bütün Özbaşlı'nın organize ettiği gezi; Söke Hükümet Meydanı'ndan başlayıp, Selçuk Belediyesi Parkı'nda kahvaltı molası verilmesi ile devam etti. Kahvaltıdan sonra Tire'ye geçilerek, Tire Belediyesi'nde görevli Gül Kurşaklıoğlu'nun rehberliğinde, tarihi ve turistik yerler gezildi. Dünyaca ünlü tarihi yerlerden İbni Melek Cami ve Külliyesi ile aslına uygun olarak restore edilerek, Butik Otel olarak kullanılan Güloğlu Konakları görüldü. Öğle yemeği doğa ile içiçe manzaralı ve ahşap mimarı özellikler taşıyan Kaplan Çam Restoran'da yenildi. Söke ile benzerliği bulunan Tire'nin ortasından geçen çayın iki yakasında yaşanan tarihi dostluğun izlerini taşıyan Toptepe mevkii Dere Kahvesi'nde çay molası verilerek günün tatlı yorgunluğu atıldı..
Söke Rotary Kulübü Başkanı Mustafa Cem Tuntaş'ın eşi Şehir Plancısı Şule Tuntaş ile roteryan ve roteryan eşlerinin yanı sıra; Sökeli bayanların ilgi gösterdiği gezi, Ege Bölgesi'nin en büyük ve köklü otantik sergilerinin yer aldığı Tire Pazarı'nda alışveriş yapıldı. Bayanların çeyizlik ve özel günler için kullandığı el emeği göz nuru ürünleri de hayranlıkla incelendi. Dönüş yolunda binlerce bitkinin uyumlu beraberliğinin yanı sıra; akan suyun ahengiyle huzurlu bir ortamda misafirlerini ağırlayan Değirmen Restoran'da kahveler içilirken, doğanın eşsiz güzelliği ile büyülenen Sökeli bayanlar botanik bahçesine günün son saatlerinde veda edip Söke'ye döndüler.
Başkan eşi Şule Tuntaş ve gezinin organizasyonunu yapan Nilgün Bütün Özbaşlı geziye katılanlarla tek tek ilgilenerek, hoşça vakit geçirilmesini sağladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.