SAATÇI: BÖYLE VALİLERİN HUKUK DEVLETİNDE YERİ YOKTUR

SAATÇI: BÖYLE VALİLERİN HUKUK DEVLETİNDE YERİ YOKTUR

CHP İl Başkanı; "Vali halkın arasına girerse, Özlem Çercioğlu'nun icraatları

Gerçek Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı Aydın Valisi'ni siyaset yaptığı için eleştirdi. 

İki girişimcinin Aydın Belediyesi'nden ticari olarak hak talep ettiğini ve taraflar arasında anlaşmazlık yaşandığını belirten Saatçı, "Olay ticari bir anlaşmazlık. Şahısların telif hakkı talepleri var. Aydın Valiliği'ni uzaktan veya yakından ilgilendiren bir konu değil. Buna rağmen Vali Ayyıldız'ın memur görevlendirmesi ve olayın araştırılması emrini vermesi komedi gibi. Çocukluğumdan beri Hacivat ve Karagöz gölge oyununu izler ve gülerim ama bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum." dedi. 

"Aydın Valisi neyin peşinde?" sorusunu yönelten saatçı, "Vali, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile problem yaşayan herkesin avukatlığına mı soyunacak? Ticaret Mahkemeleri varken, vatandaşların şikayetlerinin kabul edilmesi ve Devlet imkanlarının seferber edilerek soruşturma açılması olacak iş değil. Aydın Valisi  yetkilerini kullanırken subjektif değil tarafsız, objektif olmalı ve yetkilerini halkın yararına kullanmalıdır. Devletin Valisi olduğunu unutmamalıdır. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Aydın Halkının yararına yapmış olduğu icraatlarını desteklemelidir. Sayin Valiye önerim şudur! Vali halkın arasına girerse Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çercioğlu'nun icraatlarına Aydınlılar'ın destek verdiğini görecektir." dedi.

Açıklamasında çok ağır ifadelere yer veren Saatçı, "Bu tür soruşturmayı başlatan Valilerin Hukuk Devletinde yeri yoktur. Böyle subjektif kişisel yasaya aykırı soruşturma tamamen siyasal amaçlarla yapılmıştır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.