SAATÇI: BU KİN VE NEFRETİN SEBEBİ NEDİR?

SAATÇI: BU KİN VE NEFRETİN SEBEBİ NEDİR?

CHP AYDIN İL BAŞKANI HİKMET SAATÇI SERT KONUŞTU:“Yasalar ve hukuk hiçe sayılıyor. Devir tasfiye paylaştırma komisyonu açıkça ben hukuk tanımam diyor. Bu bir skandaldır” dedi.

Gerçek Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, büyükşehir statüsü ile İl Özel İdarenin paylaşıma konu olan  araçların mahkeme kararlarına rağmen Aydın Büyükşehir Belediyesine verilmemesini hukuk  skandal olarak niteledi. Saatçı, “Yasalar ve hukuk hiçe sayılıyor. Devir tasfiye paylaştırma komisyonu  açıkça ben hukuk tanımam diyor. Bu bir skandaldır” dedi.

Aydın’da hukukun ayaklar altına alındığını kaydeden Hikmet Saatçı, “Bu kin ve nefretin sebebi nedir. Aydın Büyükşehir Belediyesine karşı öyle hasmane tavır takınılmıştır ki, mahkeme  kararına bile aldırış edilmeden araçlar Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına veriliyor. Amaç hizmeti engellemek mi,? Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bu  araçları nerede kullanıyor, yoksa çürümeye mi terk ettiler. Hizmet engelleme gayreti içindeki bu zihniyeti kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

 Hikmet Saatçı açıklamasında şunları kaydetti, “Son olarak yaşanan örnek hukuksuzluğun boyutlarını açıkça ortaya koyuyor. Büyükşehir statüsü ile İl Özel İdarenin paylaşıma konu olan  09 KY 198 ve 09KY 181 plakalı pickup tarzındaki araçlardan 09 KY 198 plakalı araç Milli Emlak’a, 09 KY 181 plakalı araç ise Germencik Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma vakfına verilmiştir. Aydın Büyükşehir Belediyesinin, Aydın 2. İdare Mahkemesine  açtığı dava üzerine mahkeme bu iki aracın söz konusu kuruluşlara verilmesinde hizmet  ve kurumsal  ilgi olmadığı gibi, kamu yararı  açısından doğrudan doğruya büyükşehir belediyesi ile ilgisinin bulunduğunu belirtip hukuka uygun değildir kararı vermiştir. Buna rağmen  devir tasfiye paylaştırma komisyonu mahkemenin kararını dikkate almamış , iki aracıda Aydın Büyükşehir Belediyesi yerine bu kez  Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına vermiştir. Bu hukuk tanımamazlık değil  de nedir. Yasa ve hukuk tanımayanlar, vatandaşa verilecek hizmeti engellediğini sanıyorsa çok yanılıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi her şartta çalışmalarına devam etmekte, hizmeti vatandaşın olduğu her yere götürmektedir.  Biz bu hukuksuzluğu Aydın halkına anlatmaya devam edeceğiz. Kin ve nefretle hareket edenler artık bundan vazgeçmeli,  Aydın’a hizmet gayesini benimsemelidirler.”

20503.jpg

mahkeme-karari-2-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.