Sadaka taşı gibi 'askıda ekmek' uygulaması

Sadaka taşı gibi 'askıda ekmek' uygulaması

Sadaka taşı gibi 'askıda ekmek' uygulaması

Aydın’da bir esnaf, maddi sıkıntı çeken vatandaşların ekmek yardımı almasını sağlayan Askıda Ekmek Uygulamasını, ihtiyaç sahiplerinin çekinmeden ekmek alabilmeleri için sokağa çıkardı.
Hem ihtiyacı olanlar için bir sosyal sorumluluk projesi hem de israfı önlemenin bir yöntemi olan Askıda Ekmek Uygulaması Aydın’da bir market işletmecisi tarafından alışılmışın dışında uygulanmaya başlandı. Fırın veya marketlerde müşterilerin, ihtiyaç sahiplerine verilmesini istediği ekmeklerin ücretini ödemek suretiyle işletmeci tarafından poşetlenmiş şekilde Askıya bırakılan Ücretsiz Ekmek uygulaması, faaliyete geçtiği günden bu yana vatandaşlar tarafından takdirle karşılanan bir uygulama oldu. Türkiye’de yaklaşık 10 yıl önce uygulanmaya başlayan ve o dönemlerde çok ses getiren Askıda Ekmek Uygulaması’nın normal uygulama şekli fırın veya market alanının içinde yapılırken, Aydın’da bir esnaf, ihtiyaç sahiplerinin bu ücretsiz ekmeklerden utanıp sıkılmadan faydalanabilmesi için Askı Ekmeklerini sokakta bulunduruyor.
"YOKSULLUK ONUR MESELESİ YAPILMAMALI"
Maddi sıkıntılarla boğuşan bazı vatandaşların ücretsiz ekmeklerden almak için marketin içine girmekten utandıklarını belirten market çalışanı Sibel Dağ; "1 Kasım’dan bu yana normalde market içinde bulundurduğumuz ücretsiz ekmekleri, marketin önüne koymaya karar verdik. İhtiyaç sahiplerinin önceden işletme içinde askıya koyduğumuz ekmekleri almayı gurur meselesi haline getirdiklerini fark ettik ve ücretsiz ekmekleri dışarıya çıkardık. Sonuç olarak Askıda Ekmek Uygulaması daha çok amacına ulaşmaya başladı. Gerçekten ihtiyacı olmasına rağmen onurunu yediremeyip kendisi için askıya bırakılan ekmeği alamayan çok insanımız var. Firma olarak bu durumu fark ettik ve askıyı marketimizin köşesine bıraktık. Artık ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız hiç bir kimseye fark ettirmeden ihtiyacı olan ekmeği askıdan alıp yoluna devam edebiliyor. Hedefimiz kimsenin aç kalmaması ve zor durumda olanların da aynen Osmanlı Dönemindeki sadaka taşları uygulamasında olduğu gibi kimse görmeden ekmek ihtiyacını karşılaması" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.