Sadakat sözünü at üzerinde verdiler

Sadakat sözünü at üzerinde verdiler

Sadakat sözünü at üzerinde verdiler

Globalleşen ve son teknolojinin kullanıldığı dünyada bazı gençler unutulmaz günlerini geleneklere uygun kutlamaya başladı. Efeler diyarı Aydın’da teknolojiden sıkılan pek çok genç en önemli günlerini Atalarının izinde kutlayınca at ve develer düğünlerin vazgeçilmez aksesuarı olmaya başladı.
Aydın Efeler İlçesi’nde yaşayan işletmeci Abdullah Nazilli ile nişanlısı özel bir teknoloji firmasının satış temsilcisi Petek Arı sadakat yeminlerini at üzerinde yaptılar. Aydın Kardeşköy’de bulunan Sakız Sardunya adlı 4 bin metrekare alanda bulunan mekan, özel günlere ev sahipliği yaparken mekandaki özel eğitimli atlar da özel günleri unutulmaz hale getiriyor. Evlenen ve nişanlanan pek çok genç, sadakati ile Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan atları tercih ediyor.
“Dedem ninemi atla getirmiş, ben de gelinimi atla götüreceğim”
Geleneklerine bağlı yetiştiğini ve Efeler Diyarı Aydın’da eskiden gelinlerin at ve deve ile baba ocağından alınıp damat evine getirildiğini belirten Abdullah Nazilli, “Biz Türklerin tarihinde atın önemi ve yeri çok farklıdır. At aynı zamanda sadakatin de timsalidir. Bu nedenle müstakbel eşim ile yüzüklerimizi at sırtında takıp sadakat yeminini de at üzerinde yaptık. Dedem ninemi at ile gelin getirmiş ben de geleneklerimize bağlı kalarak gelinimi at ile getireceğim” dedi.
Atçalı Kel Mehmet’in hemşerisi olan Petek Arı da geleneklerine bağlı olduğunu belirterek “Her genç kızın bu tür zamanlarda sürpriz beklentisi vardır. Çok beğendiğim bir sürprizle prensimle sadakat sözünü at üzerinde verdik” diyerek kendisi için böyle bir şeyin unutulmaz olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.