SADIK ATAY ÇARK ETMEK ZORUNDA MI KALDI?

SADIK ATAY ÇARK ETMEK ZORUNDA MI KALDI?

Siyasi kulislerde yapılan yorumlar, "Sadık Atay'a genel merkez ayar çekti" şeklinde oldu.

Gerçek Gazetesi - Durmuş TUNA
AK Parti Aydın Millevekili Sadık Atay'ın Aydın basınına yaptığı açıklamada sarf ettiği ağır sözler AK Parti camiasında hoşnutsuzluk yarattı. Bu davranışı nedeniyle parti içinde eleştirilen Sadık Atay'ın bugün yaptığı açıklama şaşkınlık yarattı. Bir gün önce zehir zemberek açıklamalar yapan ve partililerine hakaretler yağdıran Sadık Atay'ın bir anda süt dökmüş kediye dönmesi manidar bulundu. Sarfettiği ağır sözlerin muhatabı eski milletvekili Mehmet Erdem olarak algılanması ise; AK Parti Genel Merkezi'nde yankı yapmış olacak ki, milletvekili Atay sevgi dolu sözcükcükler içeren açıklamalarıyla basının karşısına çıktı.
Siyasi kulislerde yapılan yorumlar, "Sadık Atay'a genel merkez ayar çekti" şeklinde oldu. Atay'ın bugün yaptığı açıklamada, "AK Parti’de dedikodu üreten er ve erbaşların AK Parti’de var olma şansı yoktur” ifadeleri bir gün önceki sözleriyle çelişti. Atay bir gün önce, "…Kişisel problemleri olanlar, psikolojik problemleri olanlar, toplum içinde gerçekten bir baltaya sap olamamış, tedaviye ihtiyacı olan bazı zihni bozuk yapılar var. Bu kişiler ancak ve ancak sosyal medyada varlıklarını paylaşımlarıyla (hepsi için söylemiyorum, onlar anlar kendilerini) veya yaptıkları yorumlarıyla zaten kendilerini deşifre ediyorlar…" şeklindeki açıklamasında parti içinde dedikodu üretenler olduğunu belirtmişti. Hızını alamayan ve dedikoduculara karşı eleştirilerinin dozunu artıran Atay, kendisini eleştirenleri kişisel problemleri olan çıkarcılar, psikolojik problemleri olan ruh hastaları, iş bilmez beceriksizler, tedaviye ihtiyacı olan zihni bozuk yani akıl hastaları imalarında bulunmuştu.
Dün dündür, bugün bugündür zihniyetiyle hareket eden Atay, "7 Nisan ile 7 Haziran arasında gevezelik yapanların sahadaki çalışmalarını belgelemelerini isterim. Kaç ilçeye gitti, kaç tane kapıyı çaldı, kaç ev ziyareti yaptı, kaç üyeye ulaştı bunları belgelemesini isterim." diyerek kimi işaret etmişti. Parti içinde kendisine muhalif olanlara dün meydan okuyan Atay bugün neden böyle bir açıklama yapma gereği duydu?  "…Eğer partiliysen, ben AK Partili'yim diyorsan o zaman o süreçte seni de terlerken görecektik. Biz işimize bakarız. Herkes kendine yakışanı yapar. 7 Nisan ile 7 Haziran arasında sahada varlık göstermeyenlerin konuşmaya hakkı yoktur.” şeklindeki sözleri kime hedef alınarak söylenmiştir?
7 Nisan ile 7Haziran arasında gevezelik yapan kim?
Kişisel problemleri olanlar kim?
Psikolojik problemleri olanlar kim?
Bir baltaya sap olamayanlar kim?
Tedaviye ihtiyacı olanlar kim?
Seçim sürecinde sırtları terlemeyenler kim?
Bu sorular cevap bulamadan Atay'dan gelen hoş görü içerikli açıklamalar özellikle eski mlletvekili Mehmet Erdem yanlılarını ikna etmeye yetmeyecek gibi. Sadık Atay her ne kadar da sözlerinin muhatabı Mehmet Erdem olmadığını belirten açıklama yapma gereği duysada samimi bulunmadı.
Sadık Atay, "Mehmet Bey seçimlerde AK Parti’nin başarısı için sahada en çok koşturan isimlerden biridir" şeklinde açıklama yapma gereği duyması Erdem yanlılarının tepki gösterdiğinin kanıtı oldu. Milletvekili Atay’ın, “Ben polemiklerle siyaset yapmam” açıklaması ise; “Bir gün önce yaptığın neydi?” sorusunu gündeme getirdi. 
Atay’ın, “Benim Mehmet bey ile çatışma içinde olduğum dedikodusunu yayanlara cevabım şudur. Biz aynı gemideyiz, hiçbir çekişmenin içinde değiliz. Mehmet bey için söylemiyorum, her hangi bir AK Partili için herhangi bir çatışma içinde olduğuma hiçbir yerde rastlayamazsınız. Ben ister milletvekili olsun, ister il başkanı olsun hiçbir partilimi sert üslupla ne eleştiririm ne de eleştirenlere müsamaha gösteririm. Benim böyle bir çekişme içinde olduğumu hiç gördünüz mü? Gördüm diyenlerin de bunu belgelemesini isterim. Böyle bir şey yok” şeklindeki açıklaması bu kadarına da pes dedirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum