Sağel: “Buğday fiyatları sevindirdi…”

Sağel: “Buğday fiyatları sevindirdi…”

Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nejat Sağel, geçtiğimiz günlerde açıklanan buğday fiyatlarının üreticiyi de Borsa olarak kendilerini de memnun ettiğini söyledi.

Tonu 2 bin 250 TL olarak açıklanan buğday fiyatının beklentileri karşıladığını belirten Ahmet Nejat Sağel Söke Ovası’nda yaklaşık 65 bin dekar ile 70 bin dekar arasında buğday ekiminin yapıldığını duyurdu.

Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nejat Sağel, “Önümüzdeki yıl en az 100 bin dekarın üzerinde bir buğday üretimi olacağını tahmin ediyoruz. Açıklanan fiyatlar üretici ve bizleri memnun etti. İyi bir verim alırsak önümüzdeki yıl çok daha fazla alanda buğday ekimi gerçekleşmiş olur…” dedi.

“Emeklerin karşılığını alacağımız bir sezon olacak…”

Bu sene Söke Ovasında buğday eken üreticilerimizin emeklerinin karşılığını alacağı bir sezon olacağını düşündüklerini dile getiren Sağel; “Açıklanan buğday fiyatlarındaki artış üreticilerimizi ve bizleri sevindirmiştir. Bu sene Söke Ovasında buğday ekim oranındaki yükseliş ile birlikte üreticilerimizin emeklerinin karşılığını alacağı bir sezon olacağını düşünüyor, çiftçilerimize hayır ve bereket getirmesini temenni ediyorum” dedi.

“Açıklanan fiyatlar önümüzdeki ekim dönemini de olumlu etkiler…”

Açıklanan fiyatların önümüzdeki ekim dönemine de olumlu etkisinin olacağını belirten Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nejat Sağel, “Söke Ovası’nda bu yıl büyük bir kuraklık hüküm sürüyor. Pamuk sulama döneminin sıkıntısız şekilde atlatılması tüm üreticiler gibi hepimizin beklentisi. İnşallah çok büyük sıkıntılar olmadan pamuk sulama sezonunu geride bırakırız. Pamuk üretimi maliyetli bir üretim şekli. Girdi maliyetlerimiz çok yüksek. Özellikle mazot, gübre, tohum ve zirai ilaç giderleri her yıl katlanarak devam ediyor. Bu da pamuk üretim maliyetini yükseltiyor. Buğday pamuğa göre maliyeti daha az olan bir ürün. Fiyatlar da iyi olunca Kasım Aralık aylarında Söke Ovası’nda buğday ekiminin bu seneki rekoru egale edeceğini düşünüyoruz. En az 100 bin dekarın üzerinde bir buğday üretimi olacağını tahmin ediyoruz. Açıklanan fiyatlar üretici ve bizleri memnun etti. İyi bir verim alırsak önümüzdeki yıl çok daha fazla alanda buğday ekimi gerçekleşmiş olur” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.