Sağlıkta şiddet, çalışanların huzurunu bozuyor

Sağlıkta şiddet, çalışanların huzurunu bozuyor

Sağlıkta şiddet, çalışanların huzurunu bozuyor


Gerçek Gazetesi
Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, "10-12 yıllık sağlıkta dönüşüm sürecinde iş yükü 5 kat arttı. Sağlık çalışanları tükenme aşamasına geldi" dedi.
Sağlık-Sen"in özellikle sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik pek çok çalışma yaptığını kaydeden Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı A. Baki Karaer, Sağlık-Sen olarak İstanbul"da yaklaşık bin kişinin katıldığı “Emeğe Saygı Şiddete Sıfır Tolerans” sempozyumu gerçekleştirdiklerini anımsattı. TBMM Sağlık Komisyonu"nda sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik bir sunum gerçekleştirdiklerini ifade eden Karaer, gece gündüz demeden fedakarca görevlerini yerine getiren sağlık çalışanlarının bu tür saldırılara maruz kalmasına göz yumulmasına sessiz kalmayacaklarını belirtti.
Şiddetin önlenmesi adına caydırıcı tedbirlerin alınması gerektiğini her platformda dile getirdiklerini belirten Karaer, bugüne kadar alınan önlemlerin bu sorunun önüne geçemediğini ve artık gerekli tedbirlerin bir an önce uygulamaya konması gerektiğini savunarak, “Sağlık çalışanı meslektaşlarımız kutsal bir mesleği ifa ediyor. 10-12 yıllık sağlıkta dönüşüm sürecinde iş yükü arttı. Mesleğe saygı azaldı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları arttı. Sağlıkta şiddet olayları artıkça, bu alanda çalışan meslektaşlarımızın huzuru daha da bozuluyor. Sağlık çalışanları artık tükenme aşamasına geldi” diye konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.