Sağlıktaki yeni gelişmelerle iki hasta sağlığına kavuştu

Sağlıktaki yeni gelişmelerle iki hasta sağlığına kavuştu

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Kliniklerindeki yeni gelişmeler hastaların tedavilerinde kullanılmaya devam ediyor.

ADÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağdaş Akküllü, hastaların rahatsızlıkları ve uygulanan tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Akküllü, “Her yöntemin üstün olduğu ve eksik olduğu yanlar vardır. Biz Üniversitemizde bu yöntemleri hastaların özelinde, onlar için en uygun tedavi seçeneğini oluşturacak şekilde kullanabilmekteyiz. Hastanemize ciddi yakınmalara yol açan ileri derece aort kapak darlığı ile başvuran 72 yaşında Ayten Türkmen ile yine aynı hastalık nedeniyle yakınmaları artan yengesi 78 yaşında Şükran Gülgün, Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi ortak konsey toplantısında tedavi yaklaşımı açısından değerlendirildi. Ayten hanımın kapak hastalığının açık kalp cerrahisi yöntemi ile Şükran hanımın kapak hastalığının ise açık cerrahi operasyon riskinin yüksek olması nedeniyle TAVI ismi verilen anjiyografik yöntem ile değiştirilip yeni kapak takılmasına karar verildi” şeklinde konuştu.


 

Doç. Dr. Çağdaş Akgüllü, Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Bölümlerinin dünyadaki güncel tedavi yöntemlerini yakından takip ederek hastalara şifa vermek için çabaladığını vurguladı. Akgüllü, TAVI adı verilen anjiyografik yöntem ile kapak değişiminin günümüzde açık kalp cerrahisi uygulanamayan, ameliyat sırası ve sonrasındaki hayati riskin çok yüksek olduğu hastalarda, ortak bir konsey kararı sonrasında uygulandığını belirtti. Akgüllü, Kardiyoloji Bölümünde bu yöntemin dünya standartlarında uygulandığını, Kalp Damar Cerrahisi Birimi ile sinerji içerisinde çalıştıklarını söyledi.


 

Birer hafta arayla operasyona alınan hastalardan Şükran Gülgün, Kardiyoloji Bölümünde Doç. Dr. Çağdaş Akgüllü’nün liderliğini yaptığı TAVI yöntemi ile kapağı değiştirilerek şifa buldu. Ayten Türkmen ise, Kalp Damar Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berent Dişcigil liderliğindeki ekip ile aort kapak değişimi ve koroner arter by-pass operasyonu aynı anda uygulanarak sağlığına kavuştu.


 

Aynı hastalıktan farklı yöntemler ile sağlığına kavuşarak kurtulan hastalar ise, aynı gün taburcu olurken ADÜ Hastanesi, sağlık ekibi ve doktorlara şükranlarını iletti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.