SAİME CANTÜRK GRUP KARARI OLMASINA RAĞMEN ÇELİKEZ’DEN DESTEK İSTEMİŞ

SAİME CANTÜRK GRUP KARARI OLMASINA RAĞMEN ÇELİKEZ’DEN DESTEK İSTEMİŞ

Söke Belediye Meclisi’nin 2021 yılının ilk toplantısına Saime Cantürk damga vurdu.

Bir gün önce Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in makam odasında yapılan grup toplantısında alınan karara uymadığı görülen Cantürk, Meclis üyelerinin de tepkisini çekmişti.


Toplantı, 07 Ocak 2021 Perşembe günü CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, İyi Parti İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel ve Millet İttifakının Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla yapılıyor. Toplantıda denetim kurulunun seçimleri için oylama yapılıyor. Saime Cantürk, denetim kuruluna aday oluyor fakat yapılan oylamada bu kurula Millet İttifakının Belediye Meclis üyeleri Yasemin Gürsoy ve Egemen Dalgıç seçiliyor. Saime Cantürk seçilememesinin sebebini akıl almaz bir şekilde Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’e bağlayarak Belediyeden ayrılıyor.
DENGELER DEĞİŞTİ BANA OY VERİN
CHP Söke Belediye Meclis Üyesi Saime Cantürk, CHP Grubunda alınan kararın Söke Belediye Meclisi’nde oylanması öncesinde ikinci bir tur yapıyor. Önce Cumhur ittifakı Meclis üyelerine gidiyor kendi arkadaşlarına oy vermemeleri için onlardan destek istiyor. Daha sonra Millet İttifakı Meclis üyelerine giderek “ dengeler değişti bana oy vereceksiniz” diyerek baskı kurarak oy istiyor. CHP’li meclis üyeleri kendilerine gelen bu ahlaksız teklif karşısında durumu önceki gün CHP grubunda seçilen Egemen Dalgıç’a bildiriyor. Egemen Dalgıç da, hemen CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan’a bilgi veriyor.
ÇELİKEZ’DEN SAİME’YE TARİHİ AYAR
CHP Söke Belediye Meclis Üyesi Saime Cantürk, hızını alamamış olacak ki soluğu İyi Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez’in yanında alıyor. Çelikez’den İyi Parti Meclis Üyelerinin kendisine oy vermesini istiyor. Yılların deneyimli siyasetçisi Çağlar Çelikez “ Biz dün bir grup karar aldık, arkadaşlarımızı seçtik böyle bir şey olmaz, grup kararına aykırı” diyerek Cantürk’e tarihi bir ayar veriyor. 
PARTİLİLER TEPKİLİ: “BİRLİĞİ SAĞLAYAMAYIZ”
CHP Söke Belediye Meclis Üyesi Saime Cantürk’ün yapmış olduğu hareketi skandal olarak değerlendiren partililer “ Böyle birliği sağlayamayız. Aslolan CHP’dir. Saime Cantürk değil. Sürekli aynı işleri yapan dengesiz bir kadın. Daha önce Söke Eğitim Vakfı’nın yönetimine aday olmuştu. Söke Belediye Başkanımız Levent Tuncel zaten eğitim vakfında vardı orda da kendisi CHP Söke İlçe Başkanımıza sormadan CHP adına aday olup kaybetti. Yapmış olduğu hal ve tavırlarla partimize zarar veriyor.” Dedi. 
KENDİNİ İSMET SEZGİN DÖNEMİNDE SANIYOR GALİBA 
Partililerin bir çoğu yapılan hareketin tüzükteki karşılığı ne ise derhal yerine getirilmesini isterken “Herhalde yakınen tanıdığı sürekli ağzından düşürmediği değerli siyasetçi, bizlerin de en az Cantürk kadar sevdiği İsmet Sezgin döneminde sanıyor kendini. Teknoloji değişti, siyasette değişti. Meclis üyelerinin Başkan Tuncel’in aday gösterdiği için kendisine grupta oy vermediklerini söylüyor partili arkadaşlarımıza. Bu  son derece yakışıksızdır. CHP’nin bir ağırlığı vardır. Bir asaleti vardır” diyerek tepki gösterdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.