Samimiyetsiz ve takiyyeciler…

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinde hizmeti engelleyici siyaset yapıldığı bir kez daha belgelendi. Aydın kent meydanı düzenlemesi çerçevesinde bölgede bulunan ağaçlar kesilmek zorunda kalındığı için yaygara koparanların gerçek yüzleri bir kez daha ortaya çıktı. Amaçları üzüm yemek olmayan ve bağcıyı dövmek isteyenler Aydın halkının gözünde zor duruma düştüler.
Aydın Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı şubat ayı ikinci oturumunda AK Parti ve MHP meclis üyelerinin Germencik'te yapılması düşünülen fabrika için, “Ağaçları keselim, sanayi kuruluşu yapalım” önerisi akıllara durgunluk verdi. İnanılmaz öneri üzerine kısa süreli şaşkınlık yaşanırken, Başkan Özlem Çerçioğlu ve CHP'li meclis üyelerinin duyarlığı ağaçları kesilmekten kurtardı.
Kent meydanında kesilmek zorunda kalınan agaçlar konusunda fırtınalar koparanlar ne hikmetse 750 adet incir ağacının katledilmesi konusunda hem sus pus hem de tek vücut oldular.
Demek ki neymiş!!!
Kent meydanındaki çıkışlarında samimi değiller mişşşşş…
Demek ki neymiş!!!
Çevre bilinci konusunda, doğayı sahiplenme konusunda, ağaçları sahiplenme konusunda takiyyeciler mişşş…
Gerçek olan bir konu var!!!
O da! ne pahasına olursa olsun, Başkan Özlem Çerçioğlu'na karşı yani hizmetin engellenmesi için diren direnebildiğin kadar…
Samimiyetsiz ve takiyyeci zihniyet, hizmet noktasında Başkan Özlem Çerçioğlu olunca bas bas bağırıyor. Benzer işi hem de yanlışa imza atarak bir başkası yapmaya kalkınca dut yemiş bülbül oluyorlar.
Başkan Özlem Çerçioğlu, “Bugün incir ağaçlarımızı kurtardık. CHP’li meclis üyelerimiz ile birlikte bugüne kadar aldığımız en önemli kararlardan birisidir. Ağaçların siyaseti olmaz. Biz Aydınlıyız” dedi.
Başkan yerden göğe kadar haklı. Ağaç katliamına izin vermemiştir. Yanlışın karşısına kale gibi dikildi. Aydın halkı bu davranışı nedeniyle kendisini alkışladı.

Ağaçlarının katledilmesi yönündeki inanılmaz teklif sonrası Başkan Özlem Çerçioğlu'nun  yaptığı ders niteliğindeki açıklamasını aynen yayınlıyorum.
"Bugün maalesef mecliste üzücü bir konu yaşandı. 1. sınıf tarım arazisi üzerine sanayi tesisi kurmak istiyorlar. Aydın’da yatırım yapmak isteyen tüm sanayicilere her türlü desteğe hazırız. Bu zamana kadar da desteğimizi gösterdik. Ama 1. sınıf tarım arazilerinde, incir, zeytin hangi ağaç olursa olsun, bunları kesip fabrika kurulmasına izin vermem.! 750 tane incir ağacının kesilmesi ve oraya fabrika kurulması kadar anlamsız bir şey olamaz. İstenen yerin hemen 4 kilometre ilerisinde Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi var. Fabrikayı isteyen gidip oraya kursun!. Ne istiyorsunuz 750 tane ağaçtan.! MHP ve AKP’li arkadaşlarımız maalesef  'buradaki ağaçları keselim sanayi tesis kuralım' dediler. Olmayacak bir şey bu. Buna asla izin vermem. Bugün incir ağaçlarımızı kurtardık. Bu bugüne kadar aldığımız en önemli kararlardan biridir.  Ağaçların siyaseti olmaz. Aydın denince akla incir gelir.  Kim gelip '750 tane incir ağacını kesip, sanayi kuruluşu kuracağız' derse, hangi partiden olursa olsun oyum "hayır" olacaktır. Biz Aydınlıyız. Bu yüzden ağaçları kurtaran tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum"
Bu acıklama, Aydın'ın geleceği açısından güvence niteliğindedir. "Biz burada olduğumuz sürece kimse çevreye zarar veremez, doğayı yok edemez, ağaç katliamı yapamaz" denilmiştir. 

Aydın halkı, muhalefet partisinin Aydın meclisindeki temsilcilerinin yürüttükleri körü körüne siyaseti görüyor ve değerlendiriyor. Dün kara dediklerine bugün ak, ak dediklerine de kara dediklerini görüyür ve çok iyi yorumluyor.
Sezar'ın hakkını Sezar'a vermekten de geri kalmıyorlar. 
Ne dersiniz, 2014 belediye başkanlığı seçiminde Başkan Özlem Çerçioğlu'nun halkın teveccühünü 2. kez kazanmış olması bunun kanıtı değil mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar