ŞAMPİYONLUK KAÇTI 185 BİN TEKLİFİ GELDİ!!!

ŞAMPİYONLUK KAÇTI 185 BİN TEKLİFİ GELDİ!!!

ŞAMPİYONLUK KAÇTI 185 BİN TEKLİFİ GELDİ!!!

Gerçek Gazetesi/Durmuş TUNA
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın salı günü Söke Belediye Meclisinde düzenlediği basın toplantısıyla eleştirdiği Sökespor Kulüp Başkanı Tamer Makaraç çok sert cevap verdi. 
Tamer Makaraç’ sahibi olduğu Er Tekstil’de dün saat 15:00’te düzenlediği basın toplantısına yönetim kurulu üyeleri Murat Turan, Ümit Akpınar ve Haşim Çiftçi ile birlikte katılırken, ma zeret belirten Abidin Gökmen ve Yüksel Kavas toplantıya katılmadılar. 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kulüp Başkanı Makaraç’ın, asılsız ve saptırılarak şahsına ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarına yönelik suçlamalar nedeniyle sinirli olduğu görüldü. Makaraç’ın hedefinde Belediye Başkanı Toyran’ın dışında Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş ve Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay’ın yanı sıra Sökespor yönetiminde yer alan bazı işadamları da vardı. Süleyman Toyran, Ahmet Karakaş ve Haluk Kutlay’ı erdemli olmaya çağıran Makaraç, “Bu arkadaşlara sormak istiyorum! Acaba aile bireylerinden helallik alarak bir kuruş Sökespor’a bağışları var mı? Yazıklar olsun! Sökespor’a bu kadar harcama yapan insanlara bu hakaretleri yapamazsınız. Çıksın merdyanın karşısına 100 lira vermişliğim var desinler. Bedava efelik olmaz, bedava ağalık hiç olmaz. O, Söke Belediyesi’nin koltuğunda madem ki, oturuyorsunuz hakkını da vermelisiniz. Hiç bir siyasi partiye sözüm, eleştirim  yok. Benim eleştirilerim şahıs üzerine. Süleyman Toyran o koltuğu hak etmi yor. O koltuğu hak edecek adam erdemli olmalı. 500 bin lira harcamış bir kulüp başkanına ve yönetimine bu kadar hor davranamazsınız. Adam olun, adam. Pişkinler” dedi.
Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay’ı da pişkinlikle suçlayan Makaraç, “Pişkinler. Bir de kalmış orada diyor ki, ‘ben can suyu verdim 10 bin lira!’ diyor. O, 10 bin liranın içinden de eczanesinin alacağı olan Bin 250 lirayı istiyorsunuz. Yazıklar olsun!“ dedi. 
Belediye Başkanı Toyran’ın düzenlediği basın toplantısında Sökespor’un bazı yönetim kurulu üyelerinin kendisinin yanında olmamaları nedeniyle kırgın olduğunu, futboldan soğuduğunu belirtmesini anlayamadığını söyleyen Makaraç, “Bakın! Benim yanımda yer alan isimlerini saydığı arkadaşlara! Murat Turan, Ümit Akpınar, Abidin Gökmen, Haşim çiftçi ve Yüksel Kavas. Hepsi de Sökespor’a ceplerinden katkı sağlayan insanlar. Kızdığı arkadaşlarım; Sökespor için ellerini taşın altına sokan insanlar. Bu insanlar sayın Toyran’ın görüşünde olmadığı içirn stadyumda selam bile vermiyor. Toyran’ın keyfine göre mi hareket edecekler? Herkesle kavga halinde. Benden önceki yönetimlerle de kavgalıydı. Böyle giderse herkesi tek, tek kaybedeceksiniz. Bakın yanınızda olan insanalara! Sökespor’a zerre kadar faldası olmayan insanlar! Aynı sizin gibi” dedi.
Bazı yöneticileri de eleştireren Makaraç, “Bin lira fazla prim açıkladım ve bu parayı cebimden ödemek istedim. Kulüp için para harcayan arkadaşlar bu teklifimi kabul ekmezken, bir kuruş harcamayan arkadaşlar ise; ‘tamam, cebinden öde!’ dediler. Bu itiraz eden arkadaşların Sökespor için bir tanesinin 100 kuruş harcamışlığı yok. Ben Sökespor kulübünü kurumsal yöneteceğim diye en başta söyledim. O kurumsallığa uymayacaksanız, o Sökespor yönetimine de girmeyeceksiniz. Kurumsal olarak Söke Ticaret Odası’nı yönetiyorsunuz. Birisi de belediye başkan yardımcısı. Kurumsal yönetimde adaletli davranmayacaksanız ne amaçla geldiniz yönetime? Siz bu yönetime ne amaçla geldiniz? Teknik direktör değilsiniz, masör değilsiniz, siz menejer de değilsiniz! Sökespor’a maddi katkıdan başka ne katkı da bulunabilirsiniz? O zaman adama sormazlar mı? ‘Neden yönetimde yer alıyorsunuz’ diye? Futbolcu transferinde yoksunuz. Takım ilk yarı 19 puanda düşmeye oynuyor orada yoksunuz. Yeni yönetime bir daha geliyorsunuz. Maddi hiç bir şeyde yoksunuz ama eleştiriye gelince zırt diye oradasınız. Sormazlar mı adama! ‘Siz sürekli olarak neden eleştiriyorsunuz?’ diye. Siz bu takımın neresindesiniz? Madden ve manen destek verenler olduğu gibi nemalananları da gördük.” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş’ın, “Tamer Makaraç bıraktığında buzdağına çarpıyorduk!” şeklindeki sözlerini de eleştiren Makaraç, “Lütfen! Allah’ınızdan    korkunuz. Sökespor’u aldığımız nokta ortada. İlk yarının bitiminde 19 puandayız ve düşme potasındaydık. BAL Ligi’nde sistem nasıl? 3 Aydın İli takımı var ve 2 takımın altındaysanız düştünüz demektir. İsterseniz ligi 1., 2. ve 3. olarak bitirelim. Üçüncü sıradaki Aydın  takımı düşüyor. Biz kenara çekilelim, önlerini açalım dediğimizde ise şampiyonluğa oynuyorduk. Bu durumda kim buzdağına çarpıyormuş acaba!” dedi.
Bu olayların yaşanmasaının nedenini kumpas olarak değerlendiren Makaraç, “Başkan Toyran cebinden bir kuruş  para desteği vermiyor ama her maddi krizde ‘madem ki para vermeyeceksiniz neden geldiniz?’ diyor. Sonra kriz çıktı. Güya ne olmuş! İşin içine siyaset girmiş. Tamer Makaraç yeni mi AK Parti’li oldu. 19 puanla takımı aldığımda da AK Partili’ydim. Ne oldu da bu kadar iştahınız kabardı. Tabi transferler bitti. 7 maçlık maç başı ödemeleri yapıldı. Takım nasıl olsa şampiyonluğa da oynuyor. İştahları kabardı. Hemen hoca krizi yaratıldı. Şimdi başkanın yanında olan Sökespor yöneticilerinin dolduruşuyla Teknik Direktörümüzü göndermeye kalktık. Görev süremizde yaptığımız tek yanlışımız budur. Hocamızı öyle bir anlattılar ki, sonunda ‘gönderelim o zaman!’ dedik. Plân hazırlanmış. Gece hocamızı gönderme kararı aldık ve akşamında da yeni hocamızı karşımızda bulduk. Hoca bavulu elinde hazır mı bekliyordu ya? Akabilnde de Söke Belediyesi personeli olarak gösterilen yani sayın Toyran’ın basın toplantısında ismini vermeden belirttiği, ödemeleri Söke Belediyesi tarafından yapılan futbolcumuz başta olmak üzere diğer futbolcular belediye başkanının makam odasına çağırılıyor ve idmana çıkılmıyor. Bununla da kalmadı ve bir de çıktı efelik yaptı. Dedi ki, ‘Sökespor kimsenin malı değildir,  sahipsiz hiç değildir?’ Arkadaşları mızla konuştuk. ‘Biz çekilelim, başkanımızın önünü açalım bari’ dedik. Kenara çekildik ama baktık ki, sayın Toyran hırsız imasında bulunduğu, Samsunlu olmasına rağmen Sökespor’a çok şeyler vermiş, cebinden bir servet harcamış olan, kavgalı olduğu Kemal Sayın ağabe yize başkan yardımcısı Ahmet Karakaş’ı gönderip, 90 bin lira borç aldırıyor. O hafta maç primlerini soyunma odasında eski kulup başkanı ağabeyimize açıklattırıyorlar. Bu mu sizin efeliğiz, bu mu sizin ağalığınız.” dedi.
Şampiyonluk kaçtıktan hemen bir gün sonra yani pazartesi günü hem Sökespor’un alacağı 95 bin lira hem de Kemal sayın’dan alınan 90 bin liranın örenmesi için Söke Belediyesi yönetiminin girişim başlattığını söylene Makaraç, “Emekle rimize yazık. sökespor’un şampiyonluk mücadelesi verdiği anda ve bir liranın önemi olduğu bir dönemde ödettirtmediğiniz parayı şimdi nasıl oluyor da serbest bırakmaya kalkıyorsunuz?” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.